Saraybosna'da Sertifika Heyecanı - Son Dakika
Kültür Sanat

Saraybosna'da Sertifika Heyecanı

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Türkçe kurslarında başarılı olan kursiyerlerine sertifikalarını verdi.

18.10.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında Türkçe kurslarında başarılı olan öğrencilerine sertifikalarını verdi.

Başkent Saraybosna'daki Boşnak Enstitüsü'nde gerçekleştirilen sertifika törenine, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ile çok sayıda öğrenci, veli ve davetli katıldı.

Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yaman, yaptığı açılış konuşmasında, 2009 yılından itibaren kültür merkezinde 2 bin 600 kişinin Türkçe eğitimi aldığını ve yaklaşık bin öğrencinin sertifika kazanma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Bugün ise 120 üzerindeki öğrenciye sertifika dağıtılacağını belirten Yaman, "Öğrencilerimiz değişik düzeylerde sertifika alacaklar. Şu ana kadar B2 ve C1 düzeyinde yeterliliğe sahip olan öğrencilerimizin birçoğuna iş imkanı sağladık. Hem buradaki fakültelerde öğretmen olarak hem de Türk firmalarında çalışma fırsatı bulmalarını sağladık. Öğrencilerimiz kurslarına devam eder ve kendilerini geliştirirlerse, bizler de onlara istihdam oluşturmak için gayretlerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay ise yaptığı konuşmada, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Türkçe öğrenmenin birçok açıdan yararlı olduğunu ifade eden Erginay, "Bu hem bizler hem de sizler için çok önemli. Bizler yeni dostlar kazanıyoruz çünkü siz, Türkiye ile Bosna Hersek arasında yeni köprüler oluşturuyorsunuz ve biz buna çok değer veriyoruz. Aynı zamanda, bu işin ekonomik ve kültürel boyutu da var. Türkçe dil kurslarını bitirerek Türk kurumlarda çalışma imkanınız var. Bu sayede de iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ilerleteceksiniz. Sizler, Bosna Hersek'in itici gücüsünüz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler eğitimden memnun-

Sertifikasını alan öğrencilerden İngilizce öğretmeni Nicara Paşanoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir senedir Türkçe dil kurslarına gittiğini söyledi.

Bu süreç boyunca iyi düzeyde Türkçe öğrendiğini belirten Paşanoviç, "Türkiye'yi ziyaret etsem, tek başıma, hiçbir sorun yaşamadan iletişim kurabilirim. Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin çalışma yöntemleri, buradaki öğretmenlerin profesyonelliği ve ders organizasyonu çok iyi, ben burada aldığım eğitimden gerçekten çok memnunum" dedi.

Sertifika alma hakkına sahip olan 23 yaşındaki Admira Krehmiç ise C1 kuruna gittiğini ve daha önce öğrendiği Türkçe'yi ilerletmek için Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi kurslarına katıldığını kaydetti.

Kurslarda, öğretmenlerin öğrencilere kaliteli eğitim vermek için çok uğraştığını belirten Krehmiç, aldığı sertifika sayesinde daha kolay iş bulacağını düşündüğünü aktardı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Saraybosna'da Sertifika Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement