Sare Davutoğlu Engelli Dinlenme Evi Açılışı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sare Davutoğlu Engelli Dinlenme Evi Açılışı Yaptı

Sare Davutoğlu Engelli Dinlenme Evi Açılışı Yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Sancaktepe Belediyesi tarafından Samandıra Kültür Merkezinde düzenlenen "Engelleri Birlikte Aşalım" programına katıldı.

10.12.2014 16:51  Güncelleme: 17:01

Başbakan ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Sancaktepe Belediyesi tarafından Samandıra Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Engelleri Birlikte Aşalım" Programına katıldı. Burada kendisini karşılayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Kaymakam Feyzulah Özcan ile birlikte Sancaktepe Engelliler Derneği'nin de açılışını yapan Davutoğlu, engelliler tarafından yapılan ebru, resim ve takı tasarım sergisini gezdi. Engelli bir genç kızla ebru yapan Davutoğlu, kolları olmadığı için ayak parmaklarıyla resim çizen gençle de sohbet etti. Davutoğlu ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımı'nın gösterisini izledi.

BELEDİYE BAŞKANININ SESİ KISILDI

Burada kürsüye çıkan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem konuşmasında, "İstanbul Kalkınma Ajansı'yla birlikte Haziran 2013'te merkezimizi hizmete aldık. Her gün gruplar halinde farklı engelli kardeşimizi oraya alarak orada misafir ediyoruz. Sabah kahvaltıları veriyoruz, öğlen yemeklerini ikram ediyoruz. Gün içerisinde onların hoşça vakit geçirmesini sağlıyoruz. Akşam saat 17'de de evlerinden aldığımız engelli kardeşlerimizi yine ailelerine teslim ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı konuşmasını sürdürürken bir anda sesi kısıldı. Bir süre duraklayıp su içen başkan, yeniden konuşmasına devam etmek istedi. Ancak ses kısıklığı devam edince konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. Salonda bulunanlar bu durum karşısında Erdem'i alkışladı.

"BU ÇOCUKLAR ÖZEL ÇOCUKLAR ANNELERİ DE ÖZEL ANNELER"

Daha sonra kürsüye çıkan Sare Davutoğlu, "Meslek hayatım boyunca engelli çocuk dünyaya getirme ihtimali olan birçok anne adayı ile gönül gönüle verdim. Endişelerini, kaygılarını paylaştım. Birçoğunun endişesinin yerini umut almasına gayret ettim. Her zaman tereddüt etmeden çocuklarını dünyaya getirmelerini önerdim. Bu çocuklarımızı özel çocuklar annelerini de özel anneler olarak gördüm. Şunu biliyoruz ki; bizim ne şefkatimiz, ne merhametimiz, ne de sevgimiz yaradanımızdan daha çok olabilir" diye konuştu.

"2002 DE 5 BİN 777 OLAN ENGELLİ MEMUR SAYISI 2014'DE 38 BİN 27'YE ULAŞTI"

2002 yılından bugüne birçok yasal düzenleme ve değişiklikle bir engelli mevzuatı oluşturulduğunu belirten Davutoğlu, bu mevzuat çerçevesinde engellilere yönelik evde bakım ve sağlık hizmeti verildiğini, ailelerine de sağlık yardımı yapıldığını söyledi. Bu durumun sevindirici neticeler doğurduğunu anlatan Davutoğlu, artık ailelerin zorlanmadan şefkatle evlerinde engelli çocuklarına bakabildiklerini ifade etti.

Engellilerin artık başvurdukları takdirde, bir hafta içerisinde maaş almaya başladıklarını dile getiren Davutoğlu, istihdamın da artık sorun olmaktan çıkarılacağını belirtti. Davutoğlu, "2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısı, 2014 yılı sonu itibariyle neredeyse 7 katlık bir artışla 38 bin 27'ye ulaşmış olacaktır" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sare Davutoğlu Engelli Dinlenme Evi Açılışı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement