Sarıgöl Sader Derneğinden Tiyatro Gösterimi - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl Sader Derneğinden Tiyatro Gösterimi

Sarıgöl Sader Derneğinden Tiyatro Gösterimi

Sarıgöl Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) tarafından desteklenen amatör tiyatrocular ’Rumuz Gonca Gül’ adlı eseri başarı ile sergiledi.

18.05.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) tarafından desteklenen amatör tiyatrocular 'Rumuz Gonca Gül' adlı eseri başarı ile sergiledi.

Sarıgöl Belediye Düğün salonunda sergilenen oyunu Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, SADER Başkanı Necip Eryılmaz, çok sayıda davetli katıldı. İki perdelik komedi oyununu başarı ile yöneten Pınar Yalçın davetliler tarafından alkışlandı.

Sarıgöl Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Necip Eryılmaz yaptığı açıklamada, "Dernek olarak beş yıldan bu yana ilçemizin tarihi kalıntılarını eserlerini korumak amaçlı etnografya müzesinde sergilemekteyiz. Bunun yanında da ilçemize ait ve kişilere ait binlerce fotoğraf, ilçemizin renkli simalarıyla yapılan söyleşiler kayıt altına alınarak arşivlendi. Bu arada ilçe ve çevresindeki sıkça kullanılan kelimeler ve deyimlerden oluşan üç bin terim bulunmaktadır. Bu arada ilçemizin amatör tiyatro gurubunu da destekleyerek gençlerimizin önünü açtık. Çalışmalarımız SADER olarak devam edecek geleceğe ışık tutmak olacaktır. Ancak Sarıgöl'e mutlaka bir tiyatro salonu yapılmasından yanayım." dedi.

Sarıgöl Amatör tiyatro oyuncularının oynadıkları 'Rumuz Gonca Gül' eseri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl Sader Derneğinden Tiyatro Gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement