Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Yerel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Kars Serhat Boyları Derneği üyeleri, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde, Türk dünyasından gelen gençlerin katılımıyla, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen askerler için çadır kurarak, saygı nöbeti tuttu.

03.01.2016 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Serhat Boyları Derneği üyeleri, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde, Türk dünyasından gelen gençlerin katılımıyla, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen askerler için çadır kurarak, saygı nöbeti tuttu.

Derneğin genel başkanı Muharrem Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ta, Türk dünyasının hemen hemen her bölgesini temsil eden soydaşların bulunduğunu söyledi. Yıldız, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılında her sene olduğu gibi Türk dünyasından gelen gençlerle birlikte Sarıkamış şehitlerini anma, onların yaşadıklarını hissetme ve huzurunda sembolik de olsa bir günlük nöbet tutma ve yürüyüşü tamamlamak için burada bulunduklarını belirtti.

Sarıkamış'ı tarihçilerin yeniden canlandırması gerektiğini söyleyen Yıldız, "Burada, üzerlerinde yazlık elbiseleri olmasına, aç olmalarına, çetin kış şartlarına rağmen önlerinde tek bir hedef vardı. Anadolu'da işgal altındaki toprakları kurtarmak, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak, minarelerimizde susan ezanların tekrar okunması hedefleri vardı. O hedeflerde ölümü bile bile seçmişlerdi. Burası dünyaya Sarıkamış'ta Türk askerinin vatanı ve devleti uğruna nasıl öldüğünü gösteren bir yapı" ifadelerini kullandı.

Yıldız, bu toprakları emanet eden ecdadı yad etmenin, Türk milletinin görevi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika


Advertisement