Sarıkamış'ta 80 bin fidan toprakla buluşacak - - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta 80 bin fidan toprakla buluşacak -

Sarıkamış\'ta 80 bin fidan toprakla buluşacak -

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçlandırma yapmak ve erozyonu önlemek amacıyla orman köylüleriyle fidan dikme seferberliği başlattı.

16.04.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, ağaçlandırma yapmak ve erozyonu önlemek amacıyla orman köylüleriyle fidan dikme seferberliği başlattı.

Erozyon yaşanan 2 bin 350 rakımlı Karakurt bölgesinde 80 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletme müdürlüğüne bağlı şef, orman mühendisi, orman muhafaza memurlarıyla Boyalı, Hamamlı ve Karakurt köylerine ait Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi üyeleri olan orman köylüleri ile fidan dikim çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Ağaçlandırma ve erozyon sahasında çalışan orman köylülerinin çıplak köklü ve tüp fidan diktiklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

- Köylüler hem ormana sahip çıkıyor hem de para kazanıyor

"Bu yıl fidan dikimine burada başladık, ilk etapta 80 bin sarıçam fidanını toprakla buluşturacağız. Tabii orman köylüleri bu çalışmada teşkilatımızdan para kazanıyorlar. Çünkü ihtiyaçları yasal çerçevede tarafımızca karşılanıyor. Diğer taraftan köylülerimiz artık ormana sahip çıkıyor. Bu dikilen fidanlar, ormanlarımız, köy tüzel kişiliği ve muhtarlıklar aracılığı ile orman köylüleri tarafından korunuyor. Şu anda bu bölgede erozyon ciddi bir sorun, bunu önlemek amacıyla da öncelikle paralel teraslama yapmak suretiyle toprak kaymasını önlüyoruz ardından fidan dikimi ile beraber bu bölgenin tamamı ağaçlandırılacak."

Çelik, 80 bin fidanın dikimiyle ilgili köylüye yaklaşık 250 bin lira ödeneceğini, muhtarlıklara da ormanların korunması için harcanmak üzere bir miktar para yatırdıklarını kaydetti.

Karakurt Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Fatih Kılıç da orman köylüsünün artık bilinçli şekilde ormanların korunup gelişmesine katkı sağladığını anımsatarak, "Orman köylülerimiz hem fidan dikiyor hem ormanı koruyor hem de para kazanıyor. Orman İşletme Müdürlüğümüzle bütün dağlarımızı yeşillendireceğiz. Bu sayede ormanlık alan daha da genişleyecek" dedi.

Karakurt bölgesinde 2 bin 350 rakımdaki alanda başlayan çalışmalarla 100 kilometre uzunluğunda teraslara 20 bin adet tüplü, 60 bin adet çıplak köklü fidan dikilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta 80 bin fidan toprakla buluşacak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement