Sarımsaklı Plajları'nda Ücretsiz Yoga Eğitimleri - Son Dakika
Yerel

Sarımsaklı Plajları'nda Ücretsiz Yoga Eğitimleri

Sarımsaklı Plajları\'nda Ücretsiz Yoga Eğitimleri

7'den 77'ye isteyen herkese açık olan, dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarının kumsalında Yoga Eğitimcisi Hüsnü Ünver tarafından verilmeye başlayan ücretsiz derslere tatilcilerin ve belde halkının ilgi gösterdiği gözleniyor.

16.07.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7'den 77'ye isteyen herkese açık olan, dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarının kumsalında Yoga Eğitimcisi Hüsnü Ünver tarafından verilmeye başlayan ücretsiz derslere tatilcilerin ve belde halkının ilgi gösterdiği gözleniyor.

'Doğru Nefes Doğru Yaşam' adıyla düzenlenen yoga eğitiminde, nefes kontrolünün önemini vurgulayan Ayvalık Yoga Akademisi Eğitmeni Hüsnü Ünver, "İnsan bedeni üç ana unsurdan oluşur. Bunlardan biri maddi beden yani vücudumuz ve zihin, diğeri de ruhumuzdur. Bunların üçünün birleşimi insanı oluşturur. Beden kontrolünün yanı sıra ruh ve zihni de doğru yönetmek gerekir. İşte biz burada beden eğitimimizin yanı sıra zihin ve ruhumuzu kontrol ederek, kurslarımıza katılacaklara zinde bir bedenle hayata daha pozitif bakılabilecek eğitimi vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Sarımsaklı'da 4 yıldan bu yana düzenledikleri eğitimlerde öğretmeye çalıştığı jimnastik hareketlerinin sadece bedeni iyileştirdiğini savunan Ünver, "Yoga bir anlamda bedeni yöneten zihne ivme kazandırır. Yoga ile zihnin ve bedenin mükemmel uyumu yakalanır. Biz de 'Doğru Nefes Doğru Yaşam' parolasıyla, önce doğru nefes alınmasını öğreterek, çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi.

Her hafta Çarşamba günleri 50'ye yakın vatandaş ise kendilerine verilen yoga eğitimleri için yoganın sosyal hayatta insanların birbirini sevmesini sağlayan önemli bir meditasyon olduğunu belirterek, "Yoga insanların içindeki kin ve nefreti adeta silip atıyor. Hayata daha pozitif bakılmasını sağlıyor. İnsan bedenini tamamlayan zihin ve ruh eğitimini veren yoganın Ayvalık Belediyesi'nin öncülüğünde Sarımsaklı'da daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Ayvalık Belediyesi ile değerli yoga eğitimcisi Hüsnü Ünver'e teşekkür ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarımsaklı Plajları'nda Ücretsiz Yoga Eğitimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement