Sarız'da Bahar Şenliği Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Sarız'da Bahar Şenliği Coşkusu

Sarız\'da Bahar Şenliği Coşkusu

Sarız'da 7'den 70'e herkesin bir araya geldiği Bahar Şenlikleri düzenlendi.

06.06.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YİBO) düzenlenen bahar şenliğine, ilçe halkı, öğrenciler, öğretmenler ve ilçe protokolü katıldı.

Şenliğin açılışını Kaymakam Mustafa Mendeş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Halil Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ve katılımcılar birlikte yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Öztürk, bu yıl bir bahar şenliği düzenleme kararı aldıklarını ve ilçedeki tüm eğitim kurumlarından destek geldiğini belirtti.

Farklı bir etkinlik olması için hem öğretmenlerle hem de öğrenciler ile büyük bir çaba sarfettiklerini kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız, eğitim, bilgi, beceri ve davranışların doğru bir şekilde gelişmesi. Biz bir yıl boyunca bunu öğrencilerimize vermeye çalıştık ve bunu görselliğe dökelim istedik. Başka bir amacımızda 7'den 70 yaşına kadar halkımız ile bir araya gelmekti. Şenliğimize renk katmak, çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin duygularını birbiri ile paylaştırmak istedik. Bunu başardığımıza inanıyorum. Burada herkesi mutlu görmek bizi de çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İlçe Halk Eğitim Müdürü Veyis Doğan, "Şenliğimize hoş geldiniz. İlçe Halk Eğitim Merkezimizde 23 mesleki, 34 sosyal ve kültürel, 29 okuma yazma, 9 hijyen eğitimi olmak üzere toplam 95 kurs ile bin 324 kursiyere ulaştık. ve bugün bu 1 yıl içerisinde yapılan emekleri şenlik kapsamında halkımıza ve öğrencilerimize gösterelim istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şenlik kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 6 anasınıfı, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, YİBO ve Halk Eğitim Merkezi'nin hazırlamış olduğu geniş kapsamlı sergiler davetliler tarafından gezildi.

YİBO kapalı spor salonunda ise öğrencilerin halk dansları gösterisi, miniklerin kıyafet defilesi, tiyatro gösterisi, düğünlerde yapılan yöresel bayrak karşılama töreni, kız kınası gibi etkinlikler davetlilerin beğenisini kazandı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sarız'da Bahar Şenliği Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement