"Hayat Damarımız Kopmadan, Yaşama Sıkı Sıkıya Sarılalım" - Son Dakika
Güncel

"Hayat Damarımız Kopmadan, Yaşama Sıkı Sıkıya Sarılalım"

"Hayat Damarımız Kopmadan, Yaşama Sıkı Sıkıya Sarılalım"

Yalıkavak Belediyesi tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği Yalıkavak Film Festivali başladı.

19.08.2013 09:38  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen e gerçekleşecek Yalıkavak Film Festivali'nin açılış programı, Yalıkavak Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirildi. Film gösterimleri öncesinde gerçekleştirilen kokteyle Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalıkavak Belediyesi Meclisi Üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü temsilcisi Ensar Kale, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu başta olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı.

Kokteylin ardından ilk film gösterimi öncesinde davetlilere seslenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü temsilcisi Ensar Kale bakanlık olarak böyle bir etkinliğe destek vermekten çok mutlu olduklarını ifade etti.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan Yalıkavak'ta ilk yazlık sinemaların büyük heyecanlar yaşattığını anlatarak şunları söyledi:

" Jeneratörlerle mahalle mahalle gezen sinema işletmecileri buralarda filmleri oynatırlardı. O zamanlarda film izlemeye gelenler para ödemez, yumurta, süt, tereyağı gibi şeyler verirlerdi. Sinema ile ilgili yaz mevsiminde açık hava sineması ile ilgili bizim hatıralarımızda kalanlar bunlar. İstedik ki bu güzide kasabamız Yalıkavak'ta hem yazlık sinema heyecanı yaşansın hem de kailteli filmler izleyiciyle buluşsun. Bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz Yalıkavak Film Festivalini. Her işin bir ilki var başlamadan bir sonuca varmak mümkün değil. Ümit ediyorum ki bu proje ileriki süreçte daha büyüyerek bugün hepimizin bildiği Altın Portakal film festivaline bir alternatif olabilir geliştirilebilir. Yeter ki bunun ucundan biz yöneticiler, burada yaşayan kültürü sanatı seven vatandaşlarımız, üreticilerimiz gayret sarf etsinler.

Bu bizim için yeterlidir. Bizim Amacımız bir yerden başlatmak. Bunu başlatırken de sinema sanatçımız Nadi Güler'e çok teşekkür ediyorum. Bu akşamın düzenlenmesinde emeği geçen personelime de teşekkür ediyorum. Ancak en büyük teşekkürü sizlere sunuyorum. Kültürün ve sanatın sahipleri sizlersiniz. Ancak bizler bu yolda ünatla ve istekle takipçi olursak. Sanatımıza ve kültürümüze uzanan eller biraz ders alır diye düşünüyorum. Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile bitirmek istiyorum: "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Biz hayat damarımız kopmadan yaşama sıkı sıkı sarılalım sevgili dostlar."

Konuşmaların ardından Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü temsilcisi Ensar Kale'ye ve Sinema Sanatçısı Nadi Güler'e teşekkür plaketi verdi.

Festival'de ilk olarak Bodrum bölgesinde uzun yıllar yaşamış olan Leleg uygarlığını anlatıldığı "Kayıp Uygarlık Lelegler" belgeseli gösterildi. Belgeselin ardından ise Osman Sınav İmzalı Uzun Hikaye isimli film gösterimi gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen gösterimi birçok vatandaş izledi.

6 ülkeden sinema filmleri ve belgesellerle oluşturulan Yalıkavak Film Festivali programı şöyle:

17 Ağustos Cumartesi, Entleköy Efeköy'e Karşı, Telvin, 18 Ağustos Pazar,Uzun Hikaye, Beş Yıldızlı Hayat, 19 Ağustos Pazartesi, Gözetleme Kulesi, Karsu, 20 Ağustos Salı, Mavi Sürgün, Sensiz Yaşayamam, 21 Ağustos Çarşamba, Enteköy Efeköy'e Karşı, Dünyayı Kurtarmaya, 22 Ağustos Perşembe, Anadolu'nun Kayıp Şarkıları, Dans Eden Taş, 23 Ağustos Cuma, Selvi Boylum Al Yazmalım, Dünyanın Susuzluğu, 24 Ağustos Cumartesi, Yük, Gökyüzünün Kalbi, 25 Ağustos Pazar, Anadolunun Kayıp Şarkıları, Dünyayı Kurtarmaya.

Progarama göre her akşam saat 20.00'de belgeseller, 21.30'da da filmler gösterilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hayat Damarımız Kopmadan, Yaşama Sıkı Sıkıya Sarılalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement