Saruhanlı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'dan Kısa Kısa

Saruhanlı İnsan Hakları Kurulu, yerel seçimlerde engelli ve yaşlı vatandaşların oy kullanma işlemlerinin kolaylaştırılması için İlçe Seçim Müdürlüğüne uyarıda bulunacak.

27.02.2014 17:34

Saruhanlı İnsan Hakları Kurulu, yerel seçimlerde engelli ve yaşlı vatandaşların oy kullanma işlemlerinin kolaylaştırılması için İlçe Seçim Müdürlüğüne uyarıda bulunacak.

Saruhanlı Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz'ın başkanlığında Ziraat Odası Salonunda yapılan İlçe İnsan Hakları Kurulu Toplantısında engelli ve yaşlı vatandaşların oy kullanma haklarını sağlıklı şekilde kullanabilmeleri konusu görüşüldü.

Kurulun engelli üyesi Latif Aydemir, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin yaklaştığını belirterek, yaşlı ve engelli vatandaşların oy kullanmak için gittikleri çok katlı binalara çıkmakta zorluk çektiklerini, bu duruma tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Kurul, yerel seçimlerde engelli ve yaşlı vatandaşların oy kullanma işlemlerinin kolaylaştırılması için İlçe Seçim Müdürlüğü'ne uyarı yazısı gönderilmesi kararı aldı.

- Esnaf odasında devir teslim

Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odasında başkanlığa seçilen Ahmet Emin Kenez, görevini düzenlenen törenle Kazım Kahveci'den devraldı.

Odada 18 yıldır başkanlık yapan Kahveci, teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kenez'e yeni görevinde başarılar dileyerek, "Bu bir bayrak yarışıdır. Biz 18 yıl boyunca esnafımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduk" dedi.

Kenez ise "Ekibimle birlikte yeni hizmetlere imza atacağız" dedi.

- İmam hatip ortaokulu ve lisesinin arsa sorunu çözüldü

Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin, cami ve yurt binasının yapılacağı arazinin, tarım dışı amaçla kullanılmasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onay çıktı.

İmam-Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Gökoğlan, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçeye İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu ve Camisi yapılması için başlattıkları çalışmada belediyenin tahsis ettiği arazinin tarım alanı görünmesi sorunun aşıldığını belirtti.

Yaptıkları başvurunun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kabul edildiğini kaydeden Gökoğlan, 2014 yatırım programında yer alan okul, yurt ve cami yapımı işinde kısa sürede temel atma aşamasına gelineceğini söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement