Savaşta Ölenlerin İsimlerini Yaşatıyorlar - Son Dakika
Güncel

Savaşta Ölenlerin İsimlerini Yaşatıyorlar

Suriye'deki iç savaşta ölen muhalif askerlerin adları bölgedeki okul, cami, hastane, mezarlık ve askeri birliklere verilerek yaşatılmaya çalışılıyor.

14.12.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybeden muhalif askerlerin isimleri, ülkelerindeki okul, cami, hastane, mezarlık ve askeri birliklere verilerek, yaşatılmaya çalışılıyor.

Suriye'de yaklaşık 4 yıldır devam eden iç savaşta her gün onlarca kişi hayatını kaybediyor.

Hayatını kaybedenlerin bir çoğu, saldırı tehlikesi nedeniyle cenaze töreni yapılmadan toprağa verilirken, kimisinin de cenazesine dahi ulaşılamıyor.

Ülkede Esed rejimine karşı savaşan muhalifler, her şeyin yok olduğu ülkede, savaşta önemli mücadeleler veren asker ve komutanların isimlerini unutturmak istemiyor.

Muhalifler, kendi kontrollerinde bulunan bölgelerdeki kamu alanlarının isimlerini değiştirerek, hayatını kaybedenlerin isimlerini buralarda yaşatıyor.

Suriye Türkleri Derneği Eğitim İşleri Başkan Yardımcısı Ramazan Molla Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu uygulamanın iç savaşın başladığı ilk yıllardan bu yana sürdüğünü söyledi.

Ölen kişilerin isimlerinin kamu alanlarına konulmasındaki amacın, devrime verdikleri katkı ve onların unutulmaması olduğunu ifade eden Molla Ali, "Savaşta önemli mücadeleler vererek hayatını kaybeden yüzlerce kahraman var. Bu isimlerin unutulmaması için, muhaliflerin kontrolündeki bölgede kamu binalarına bu kişilerin isimlerini vererek yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Savaşta ölenleri şehit saydıklarını belirten Molla Ali, şehitlerin isimlerinin gelecek nesillere aktarılması için kamu binalarına o kahramanların isimlerini vermeye devam ettiklerini belirtti.

Molla Ali, Bayırbucak Türkmen Bölgesi'nde Esed'e karşı mücadele ederek ilk şehit olan Usame Ablak isminin bölgedeki bir hastaneye verildiğini ifade ederek, "Yine önemli mücadeleler sonrası şehit olan Uzeyr Şeyho'nun ismi bölgedeki bir askeri birlikte, şehit Halid Abdullah'ın adı bir köy okulunda, şehit İzzet Şeyho'nun ismi ise bir askeri bölükte yaşayacak" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaşta Ölenlerin İsimlerini Yaşatıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement