Savaştan Kaçan 81 Türkmen'e Mamak Belediyesi Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Savaştan Kaçan 81 Türkmen'e Mamak Belediyesi Kucak Açtı

Savaştan Kaçan 81 Türkmen\'e Mamak Belediyesi Kucak Açtı

Ankara’nın Mamak Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Iraklı Türkmenlere kucak açtı.

13.02.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Mamak Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Iraklı Türkmenlere kucak açtı.

Lalahan Mahallesi'ne taşınan ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Türkmen vatandaşların gıdadan battaniyeye, halıdan soba, odun, kömür ve sağlık taramasına kadar tüm ihtiyaçları Mamak Belediyesi Dayanışma Merkezi tarafından karşılandı. 20-30 kişinin aynı çatı altında yaşadığı 11 aileden oluşan 81 Iraklı Türkmen vatandaşın yaralarını saran Mamak Belediyesi, aynı zamanda evde sağlık ekipleri ile de hastalıklarla mücadele eden Türkmenleri kaldıkları evlerde ziyaret ederek, sağlık kontrolünden geçirdi. Türkiye'ye sığınan Türkmenlere kanunlar ve imkanlar el verdiğince yardım ettiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bizim dinimiz yardımlaşmayı emreder. Biz de belediye olarak bu ailelere insana dair her konuda dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen ve gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarını sürdüren Mamak Dayanışma Merkezimiz aracılığıyla yardımda bulunduk. İlçemizde tespit ettiğimiz 81 Iraklı Türkmen kardeşimize sahip çıktık" dedi.

Hastaların kulak, burun, boğaz ve ciğer taramalarını gerçekleştiren Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, çocukların çoğunda soğuk algınlığının yanı sıra öksürük ve bademcik enfeksiyonu tespit etti. Ebeveynler de kontrolden geçirilerek ilk müdahaleleri yapıldı. Türkmen ailelerin ilaçları da Mamak Belediyesi tarafından temin edildi. Ekipler, 6 aylık Muhammed Fadıl ile birlikte 10 bebeğe mama ve bez desteği sağladı.

Musul Üniversitesi Tarih Bölümü'nden yeni mezun olduğunu, öğretmenlik hayallerinin yarım kaldığını belirten 26 yaşındaki Natık Haib Karabaş, Türkiye'den başka kendilerine hiçbir ülkenin kapılarını açmadığını söyleyerek teşekkür etti. Karabaş, "Savaştan kaçtım, evimi, arabamı, her şeyimi orada bıraktım. Yeni evliyim. Kimse bizi anlamadı, Türkiye'den başka hiçbir ülke bize kucak açmadı. Musul Üniversitesi'nde tarih okudum. Öğretmen olacaktım. Şu an hiçbirimizin işi yok. Savaş bitse de ülkemize dönsek keşke. Mamak Belediyesi'ne de bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaştan Kaçan 81 Türkmen'e Mamak Belediyesi Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement