Seçim Sonuçlarına İtirazlar - Son Dakika
Yerel

Seçim Sonuçlarına İtirazlar

Seçim Sonuçlarına İtirazlar

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: (Seçim sonuçlarına yönelik itirazlar) Biz, yasal hakkımızı kullanınca her nedense çok ciddi bir tepki ortaya çıktı"

01.04.2014 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, seçim sonuçlarına yönelik itirazlarının yasal hakları olduğunu belirterek, "Biz, yasal hakkımızı kullanınca her nedense çok ciddi bir tepki ortaya çıktı" dedi.

Yeni, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında yerel seçimleri değerlendirdi.

Adana'nın herhangi bir olay olmadan, centilmence bir seçimi neticelendirdiğini ifade eden Yeni, seçimde çok sayıda oylarının geçersiz sayıldığını söyledi.

AK Parti olarak vatandaşın verdiği oyun daha şeffaf ve gerçekçi şekilde tespiti amacıyla seçim kurullarına gerekli itirazları yaptıklarını anımsatan Yeni, şunları kaydetti:

"İtirazlar, takdir edersiniz ki bizim yasal hakkımız. Biz, yasal hakkımızı kullanınca her nedense çok ciddi bir tepki ortaya çıktı. Bunu anlayabilmiş değiliz. Yasanın vermiş olduğu hakkın kullanılması neden bu şekilde, yanlış bir algı ortaya konmak istercesine ifade ediliyor, bunu da anlayabilmiş değiliz. Adana'da yaklaşık 50 bin civarında geçersiz oy tespit edildi. Bu geçersiz oyların tespitini yapan sandık kurulları bu konuda çok fazla deneyimli olmayan, belki de ilk defa birleşik oy pusulasını hayatında görenler tarafından yapılan çalışmayla ortaya çıktı. Biz de istiyoruz ki, bu işte daha deneyimli, bu işi yasal mevzuat çerçevesinde yapmakla yetkilendirilmiş kişiler görsün. Onların gördüğü çerçevede Adana hiç olmazsa kafasında herhangi bir soru işareti olmaksızın seçimi atlatsın."

Toplantıya, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar ve AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse de katıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seçim Sonuçlarına İtirazlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement