Sedat Şahin'in Çete Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Sedat Şahin'in Çete Davasında Karar

Sedat Şahin\'in Çete Davasında Karar

Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 103 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı Sedat Şahin, 3 kez müebbet ve 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

12.07.2013 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 103 sanığın, "adam öldürmek", "gasp" ve "patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından yargılandıkları davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Sedat Şahin'in 3 kez müebbet ve 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanıklar Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 15 sanık katıldı.

Duruşmada, avukatların esas hakkındaki son savunmalarının ardından sanıklara son sözleri soruldu.

Sanık Sedat Şahin, "Takdir yüce mahkemenindir" dedi.

Dosyayı karar bağlayan mahkeme heyeti, sanık Sedat Şahin'in " Adnan Acar, Murat Polat ve Hüseyin Saral'ın öldürülmesini azmettirmek" suçlarından 3 kez müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, Şahin'i ayrıca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "yağma", "hürriyeti tahdit" ve "Necdet Selimoğlu'nun öldürülmesine teşebbüs" suçlarından 40 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Sedat Şahin'in kardeşi sanık Vedat Şahin'i de "Murat Polat'ın öldürülmesini azmettirmek" suçundan müebbet hapis, "suç işlemek amacıyla örgüt yönetmek", "Hüseyin Saral'ın öldürülmesine yardım etmek", "Hüseyin Dere'nin öldürülmesine teşebbüs etmek ve yağma" suçlarından da 32 yıl 11 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Sedat Şahin'in oğlu sanık Nihat Şahin'i ise "örgüt yöneticiliği", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "yağma" suçlarından 30 yıl 5 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, İtalya'da öldürülen Hüseyin Saral'ın eniştesi sanık Mehmet Ali Büyüksarıoğlu'nun "Saral'ın öldürülmesine yardım etmek", "yağma" ve "tehdit" suçlarından 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, 36 sanık hakkında ise çeşitli suçlardan 5 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezalarına hükmetti.

Yargılama sırasında hayatını kaybeden 5 sanık hakkında davanın düşürülmesine karar veren heyet, 58 sanık hakkında ise beraat ve zaman aşımı nedeniyle davanın ortadan kaldırılmasını kararlaştırdı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sedat Şahin'in Çete Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement