Sedef Öğretmenin Katil Zanlısına İndirimsiz Müebbet - Son Dakika
Güncel

Sedef Öğretmenin Katil Zanlısına İndirimsiz Müebbet

Sedef Öğretmenin Katil Zanlısına İndirimsiz Müebbet

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 'Trafik kazasında öldü' diye kayıtlara geçen ancak otopside cinayete kurban gittiği ortaya çıkan öğretmen 23 yaşındaki Sedef Tuncay'ın katil zanlısı 27 yaşındaki Yavuz Sönmez'in yargılandığı davanın ikinci duruşmasında karar çıktı.

18.02.2016 14:54

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 'Trafik kazasında öldü' diye kayıtlara geçen ancak otopside cinayete kurban gittiği ortaya çıkan öğretmen 23 yaşındaki Sedef Tuncay'ın katil zanlısı 27 yaşındaki Yavuz Sönmez'in yargılandığı davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada verdiği örnek kararla dikkat çeken Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Sönmez'i kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıp herhangi bir indirim de uygulamadı.

Bolatlı Mahallesi'nde 26 Ağustos 2015'te meydana gelen olayda, Yavuz Sönmez kendisine ait otomobille, öğretmen sevgilisi Sedef Tuncay ile birlikte gezintiye çıktı. Tuncay, içinde bulunduğu otomobilin sulama kanalına uçması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kafa travması sonucu beyninde ödem oluştuğu belirlenen Tuncay, geçirdiği ameliyattan 4 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan Sönmez ise ifadesinde sevgilisi Sedef ile gezintiye çıkıp baraj kenarında bira içtiklerini, dönüşte Sedef'in direksiyona geçtiğini, hareket eder etmez suya uçtuklarını, kendisinin arka camdan çıktığını, sevgilisini de kurtarmaya çalıştığını, ancak başaramadığını ileri sürdü. Sönmez, ifadesinin ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ

Sedef Tuncay'ın Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi raporu Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Raporda, kazada öldüğü ileri sürülen genç kızın yüz kemiğinde kırıklar olduğu belirterek, "Sedef Tuncay'ın yüz kemiğinde kırıklar, sağ yanakta ödem ve morluk, her iki kolda morluklar, göğüs hizasında kanamalı kırık, göğüs sağ duvarında kanama, geniz bölgesinde kanama ve kemik parçaları bulundu" denildi.

Raporda, Yavuz Sönmez'in 'Bira içtik' iddialarının aksine Sedef Tuncay'ın kanında alkol saptanmadığı, ölümünün genel beden travmasına bağlı göğüs kırığı ve yüz kemik kırıkları ile birlikte vücudunun çeşitli bölgelerinde oluşan yumuşak doku içi kanama ve suda boğulmaya bağlı olarak olduğu vurgulandı.

Rapor üzerine soruşturmasını tamamlayan savcı, Yavuz Sönmez hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. İlk duruşmaya katılmayan ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan Sönmez, kısa sürede yakalanarak cezaevine konuldu.

MAHKEMEDEN JET KARAR

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın canavarca öldürülmesi davasında sanıklara en ağır cezayı vererek hiçbir indirim yapmayan Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçen 9 Şubat'ta görülen ikinci duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya katılan Sedef Tuncay'ın aile Avukatı İpek Kaplan, sanığın suçun sabit olduğunu dile getirerek müebbet hapis cezasına çarptırılması talebinde bulundu. İddia makamı savcı ise mütalaasında iddianamede dile getirilen şekilde olayın yaşandığını ve bu nedenle sanığa müebbet hapis cezası verilmesi yönünde görüş belirtti.

Daha önce verdiği ifadesini tekrarlayarak suçsuz olduğunu savunan Yavuz Sönmez ise "Onu çok seviyordum, kesinlikle ölümüyle ilgili bir ilgim alakam yoktur. Birlikte baraj kenarında bira içtik. Dönüşte kendisi direksiyona geçti, hareket eder etmez suya uçtuk. Ben arka camdan çıkarak, kendisini de kurtarmaya çalıştım. Ancak, başaramadım suçsuzum. Beraatımı istiyorum" diye savunma yaptı. Başkan Ercan Kumhak başkanlığında, üye Hakimler Celal Yücel ve Mahmut Emre Topsakal ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Dilan'dan oluşan heyet, davayı karara bağlayarak Sönmez'i müebbet hapis cezasına çarptırdı ve indirim yapmadı.

'İNDİRİM YAPILMASINA YER YOK'

Hakim Ercan Kumhak, kararı açıklarken Yavuz Sönmez'in müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ve indirim yapılmamasına şu gerekçeleri gösterdi:

"Yavuz Sönmez'in maktule Sedef Tuncay'ı darp ederek, yaralı iken aracın içerisine koyarak, araçla birlikte, suyun içerisine attığı ve yaralı vaziyette iken suda boğularak darp ve boğulma nedeniyle ölümüne neden olduğu anlaşılmıştır. Böylelikle sanığın maktuleyi kasten öldürme suçunu işlediği anlaşıldığından eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 81/1 maddesi uyarınca müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık hakkında şartları oluşmadığından, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına, sanığın dosya kapsamından anlaşılan sosyal ilişkileri, cezanın sanığın üzerindeki muhtemel etkileri ve olayı samimi bir şekilde anlatmayarak pişmanlık göstermemiş olması bir arada değerlendirildiğinde sanık hakkında ayrıca indirim yapılmasına yer olmadığına."

Yavuz Sönmez'in ikinci duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırılınca şoke olduğu ve kararı temyiz edeceği öğrenildi. - Tarsusmersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sedef Öğretmenin Katil Zanlısına İndirimsiz Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement