Şehit Ailelerinin Oturduğu Apartmanı Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailelerinin Oturduğu Apartmanı Su Bastı

Şehit Ailelerinin Oturduğu Apartmanı Su Bastı

Şırnak merkezde sağanak yağmur nedeniyle kanalizasyonlar tıkanınca, şehit ailelerinin yaşadığı apartmanın alt katı ve bahçesini su bastı.

16.04.2014 14:19

Şırnak merkezde sağanak yağmur nedeniyle kanalizasyonlar tıkanınca, şehit ailelerinin yaşadığı apartmanın alt katı ve bahçesini su bastı. Tuvalet ve banyodan çıkan sular kalan apartman görevlisinin dairesindeki eşyalar da kullanılmaz hale geldi. Şırnak'ta sabah saatlerde başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur, şehir kanalizasyonunun tıkanmasına yolaçtı. Vakıf Kent Mahallesi Tekser Lojmanları'nda, şehit ailelerinin yaşadığı apartmanın alt katı ve bahçesi de sel suları altında kaldı. Apartmanın alt katında oturan apartman görevlisinin evi de, banyo ve tuvaletten çıkan sular altında kalarak, dairedeki eşyalar da kullanılmaz hale geldi. Evin temizliği ise bina sakinleri ve komşuların yardımıyla yapıldı.

Evi su basan apartman görevlisi Abdullah Erten, evini basan kanalizasyon suyu nedeniyle eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirterek, Evimizi su bastı. Apartman şehit ailelerinin oturduğu apartman. Ben de burada kapıcı olarak görev yapıyorum. Sabahtan beri belediye ve jandarmayı aradık, kimse bize dönmedi. Sular lavabo, tuvalet ve banyodan taştı, evi mahvetti. Eşyalar zaten yoktu ben geldiğimde. Ev sakinleri apartmanda oturanlar bize vermişti. Onlar da görüyorsunuz zaten hepsi mahvoldu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yetkilerden bir yardım bekliyoruz dedi.

Apartman yöneticisi İdris Ürek ise, dün akşam ve bugün sabah saatlerindeki yağmur nedeniyle kanalizasyon borusunun tıkandığını ve kapıcı dairesinden taştığını söyledi. Jandarma ve polisi aradıklarını belirten Ürek, Jandarma ve polis, 'bizim işimiz değil belediyenin işi' dediler. Belediyeyi aradık, 'ekip göndereceğiz' dediler ama kimse gelmedi. Kapıcı ailemiz mağdur durumda. Bina sakinleri de öyle bahçe kanalizasyon suyu altında. İçeri giremiyoruz, içerdekiler de dışarı çıkamıyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Ailelerinin Oturduğu Apartmanı Su Bastı - Son Dakika


Advertisement