Şehit Uzman Çavuşun İsmi Okula Verildi - Son Dakika
Yerel

Şehit Uzman Çavuşun İsmi Okula Verildi

12 Temmuz 2004 Tarihinde Şırnak'ta Şehit Düşen Uzman Çavuş Şeyho Şişman'ın İsmi, Çelikhan Lisesi'ne Verildi.

25.01.2007 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Temmuz 2004 tarihinde Şırnak'ta şehit düşen uzman çavuş Şeyho Şişman'ın ismi, Çelikhan Lisesi'ne verildi.

Şırnak'ın Akçay İlçesi'nde askeri araçla giderken Akyıldız İkiağaç mevkiinde terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 6. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Şeyho Şişman'ı (27) memleketi unutmadı. İlçede bulunan Çelikhan Lisesi'nin ismi alınan kararla Şehit Şeyho Şişman Lisesi olarak değiştirildi.

İsim değişikliği törenine, Çelikhan Kaymakamı Harun Başıbüyük, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Veli Yılmaz, kurum amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Çelikhan Lisesi'nin isminin Şehit Şeyho Şişman olarak değiştirilmesi şehit yakınlarını duygulandırdı. Okul içersine Şehit Şeyho Şişman köşesi yapılarak, burada Şeyho Şişman'ın resmi ve biyografisi yer aldı.

Çelikhan Kaymakamı Harun Başıbüyük, devletin ve milletin şehitleri hiçbir zaman unutmayacağını ve Çelikhan Lisesi idarecilerinin şehitlerine sahip çıktıklarını söyledi.

Okul müdürü Resul Acar ise okula verilen yeni ismin anlamının büyük olduğunu belirterek, Şehit Şeyho Şişman Lisesi'nde okuyan öğrencilerin vatana, millete hayırlı birer evlat olarak yetişmesi dileğinde bulundu.

(KA-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Uzman Çavuşun İsmi Okula Verildi - Son Dakika


Advertisement