Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Uran: Yeniden Yargılama Yapılmalı - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Uran: Yeniden Yargılama Yapılmalı

Kastamonu ziyaretinde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Yarbay Taner Uran, terörle mücadele etmiş askerlere kumpas kurulduğunu ve iftira atıldığını söyleyerek, "Bununla ilgili yeniden yargılanma gerekiyorsa yeniden yargılanma yapılmalıdır" dedi.

17.04.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu ziyaretinde konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Yarbay Taner Uran, terörle mücadele etmiş askerlere kumpas kurulduğunu ve iftira atıldığını söyleyerek, "Bununla ilgili yeniden yargılanma gerekiyorsa yeniden yargılanma yapılmalıdır" dedi.

İlk olarak derneğinin Kastamonu Şubesi'ni ziyaret eden Taner Uran'ı, başkan Berat Satıoğlu ve üyeleri karşıladı. Dernek binasında basın açıklamasında bulunan Uran, terörle mücadele etmiş askerlere kumpas kurulduğunu ve iftira atıldığını, bunun da kendilerini üzdüğünü söyledi. Uran, "Bununla ilgili yeniden yargılanma gerekiyorsa yeniden yargılanma yapılmalıdır. Silahlı Kuvvetleri yönetmiş bir Genelkurmay Başkanı'nın bir terör örgütü lideri olarak veya mensubu olarak söylenmesini de biz asla kabul etmiyoruz. Bu konuda bizim yüreğimiz sızlamaktadır. Bizler terörün bitmesi ve çözüme kavuşturulması taraftarıyız. Bizler niçin şehit ve gazi olduk? Bizler bölücü terör örgütünün yok edilmesi, etkisiz hale getirilmesi ile ilgili bir mücadele içerisinde şehit ve gazi olduk. Tabii terörle mücadeleden şehit ve gazi haberinin gelmemesi bizleri memnun etmektedir" diye konuştu.

Genel affa karşı olduklarını da söyleyen Uran, gittikleri her yerde bunu dile getirdiklerini ifade ederek, "Bölücü terör örgütünün yaptığı terör eylemler neticesinde 6 bine yakın askerimiz şehit oldu, 1500 korucumuz şehit oldu. Yaklaşık 750 civarında polisimiz şehit oldu. Bunun yanında 300'den fazla kamu görevlimiz şehit oldu. Bunun yanında tamamen masum 4 binden fazla masum sivil vatandaşımızda terör örgütü tarafından katledildi. Şimdi bunları yapan terör örgütünün elebaşının barış ödülüne teklif edildiği gibi çok komik bir şeyin gündeme sürülmesi bizleri acı acı güldürmektedir. Var olduğumuz sürece de bu tür şeylere kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Uran: Yeniden Yargılama Yapılmalı - Son Dakika


Advertisement