Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri - Son Dakika
Yerel

Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri

Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören hanımlara yönelik doğal afet bilincinin oluşturulması için “Deprem ve Doğal Afet” konulu seminer düzenlendi.

17.10.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören hanımlara yönelik doğal afet bilincinin oluşturulması için "Deprem ve Doğal Afet" konulu seminer düzenlendi. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nden eğitim uzmanı Mahmut Bay tarafından hanımlara doğal afetlerde yapılması gerekenler konusunda önemli bilgiler verildi.

Şehitkamil Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü işbirliğince Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde hanımlara yönelik eğitim uzmanı Mahmut Bay tarafından afet bilincinin oluşturulması için eğitim semineri verildi.

Verilen eğitim seminerine Şehitkamilli hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde deprem, sel, çığ ve heyelan gibi doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Seminerde konuşan eğitim uzmanı Mahmut Bay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD) afete hazırlıklı olmak için bilinçlendirme seminerleri ve projelerin yapıldığını hatırlatarak, bu projelerin toplumun tüm kesimlerini kapsadığını söyledi.

Projelerde ilk olarak ailelerin eğitimi ile toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Bay, "Şehitkamil Belediyesinin İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünce yapmış olduğu protokol çerçevesinde, her hafta bir sosyal tesisine giderek, buradaki vatandaşlarımıza sivil savunma konusunda, doğal afetler konusunda bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza deprem öncesi, sırası ve sonrasında almaları gereken tedbirler hakkında bilgiler veriyoruz. Vermiş olduğumuz bu seminerlerin olumlu dönüşü oluyor. Daha önce bu konulara karşı bilinçsiz olan halkımız, bilinçlenmiş oluyor" dedi.

"BU TÜR SEMİNERLERİN FAYDALARINI GÖRÜYORUZ"

Pir Sultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler ise şunları söyledi:

"Bugün deprem ve doğal afetler konusunda seminer verildi. İki yıldan beri bu tür seminerler düzenleniyor ve faydalarını görüyoruz. Depremde ve doğal afetlerde neler yapmalıyız, ne gibi tedbirler almalıyız konusunda birçok bilgiler edindik. Bu tür seminerlerin sık sık olmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na bizlere bu tür etkinlikleri düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamilli Hanımlara Doğal Afet Semineri - Son Dakika


Advertisement