Şehitkamilli Öğrenciler 'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına( Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Şehitkamilli Öğrenciler 'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına( Uğurlandı

Şehitkamilli Öğrenciler \'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına( Uğurlandı

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, öğrenci gençliğinin tarih bilincini artırarak milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek ve gençlik kaynaşmasını sağlamak adına ‘Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına’ projesi kapsamı içerisinde 90 öğrenciyi Çanakkale’ye uğurladı.

20.05.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, öğrenci gençliğinin tarih bilincini artırarak milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek ve gençlik kaynaşmasını sağlamak adına 'Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına' projesi kapsamı içerisinde 90 öğrenciyi Çanakkale'ye uğurladı.

Bu yıl 7'ncisi düzenlen 'Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına' projesi kapsamında Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Şehitkamil ilçesinde (20) lise ve dengi okuldan derslerinde başarılı olan toplam (90) kişilik öğrenci için gezi düzenledi. İstasyon Meydanında düzenlenen törene, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Projenin amacı olan, öğrenci gençliğinin tarih bilincini artırarak milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek ve gençlik kaynaşmasını sağlamak adına öğrenciler, 3 gün sürecek olan gezide ilk olarak, İstanbul'da Miniatürk, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Sofya Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi, Dolmabahçe Sarayını gezecek. Öğrenciler daha sonra, Çanakkale'ye geçerek, Kilitbahir Kalesi, Seddülbahir, Mecidiye Tabyası, Hamidiye Bataryaları, Tekke Koyu, Ertuğrul Koyu, Hisarlık Tepe, Alçı Tepe, Zığındere Şehitliği, Kerevizdere, Arı Burnu, Anzak Koyu, Anafartalar, Kabatepe, Kanlı Sırt, Lale Pine Anıtı (Tek Çam), Conk Bayırı, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Son Ok Anıtı, Kemal Yeri Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın Gemisi, Truva Atı ve benzeri tarihi yerleri gezme fırsatı bulacaklar.

İlk defa böylesine anlamlı bir geziye katıldıklarını belirten öğrenciler, "Gaziler Diyarından, Şehitler Mekanına projesi kapsamında Şehitkamil Belediyemiz ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Çanakkale gezisi düzenlendi. Bizlerde bu geziye katıldığımız için çok mutluyuz. İlk defa böylesine anlamlı bir geziye katılıyoruz. 3 gün sürecek olan gezimizde İstanbul ve Çanakkale'de olmak üzere bir çok tarihi mekanlarımızı gezip, atalarımızdan kalan tarihi eserleri yerinde inceleme fırsatı bulacağız. Oradaki edindiğimiz bilgileri gelip buradaki arkadaşlarımızla da paylaşıp tarihimize sahip çıkacağız. Bizlere bu geziyi düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Geziye katılan öğrencilere mont, cep defteri ve tükenmez kalem hediye edildi. Öğrenciler daha sonra 2 otobüs ile Çanakkale'ye uğurlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamilli Öğrenciler 'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına( Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement