Sektör, 12 Aziz Oyuncu'yu Seçti - Son Dakika
Güncel

Sektör, 12 Aziz Oyuncu'yu Seçti

Sektör, 12 Aziz Oyuncu\'yu Seçti

Sinema Televizyon sektörünün ilk dijital dergisi Filmstudio, her sayısında olduğu gibi 5.sayısında da iddialı bir konuyu ele aldı.

05.08.2014 12:57  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birbirinden ünlü isimlerin 12 Aziz oyuncuyu seçtiği oylamada 'Sizin aziz oyuncunuz kim?' sorusuna cevap arandı. Mesleğini saygı, sevgi ve emekle icra eden tüm oyuncular "aziz"dir. Biz sadece eşitler arasından birincileri ortaya çıkardık.

Tiyatro kuramcısı Jerzy Grotowski, mesleğini şan şöhret ve maddi kazançtan önde tutan oyuncuya "Aziz Oyuncu" der. Profesyonel bir oyuncu elbette, yaptığı işten maddi gelir elde eder ve başarısı doğrultusunda da şan şöhret sahibi olur. Ancak, aziz oyuncunun tek ve öncelikli amacı bu olamaz. Asıl ve nihai gayesi; oyunculuk mesleğini geliştirmek, sanatıyla var olmaktır. Aziz oyuncunun en büyük emeği ve yatırımı yine sanatınadır.

Filmstudio olarak, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan senaristine, menajerinden yazarına kadar sinema ve televizyon sektörünün önde gelen isimlerine sorduk: "Sizin aziz oyuncunuz kim?" Aralarında Ayla Algan, Zeki Alasya, Hakan Gürtop, Berk Oktay, Yıldırım Öcek, Ümit Yesin, Kerem Akça, Nisan Akman, Aytekin Mert, Oya Doğan, Öktem Başol, Berna İçöz, Erkan Birgören, Ahmet Koraltürk, Muhsin Kızılkaya, Alin Taşçıyan, Filiz Öcal'ın da yer aldığı sektörün önde gelen isimleri kendi aziz oyuncularını açıkladı. Küçük çaplı bir araştırma olsa da sinema ve televizyon sektörünün gönlündeki aziz oyuncular ortaya çıktı.

İşte; Sinema ve Televizyon sektörünün gönlündeki 12 Aziz Oyuncu…

HALİT ERGENÇ ÖNDE

Ünlü oyuncu Halit Ergenç, en fazla zikredilen isim olarak aziz oyuncu listesinin başına yerleşti. Yaşayan efsaneler Ayla Algan ve Şener Şen de ilk üçte yerini aldı. İşte sektörün seçtiği yaşayan 12 aziz oyuncu…

1)HALİT ERGENÇ

2)AYLA ALGAN

3)ŞENER ŞEN

4)ŞERİF SEZER

5)KENAN İMİRZALIOĞLU

6)TARIK AKAN

7)ARİF ERKİN

8)YILDIZ KENTER

9)MÜNİR ÖZKUL

10)AYŞEN GRUDA

11)HALUK BİLGİNER

12)GÖKÇE BAHADIR

ARAMIZDAN AYRILAN AZİZ OYUNCULAR

"Aziz oyuncunuz kim?" sorusuna cevap olarak verilen isimlerin bazıları artık hayatta değiller. Sanat dünyasında yerleri kolay kolay dolmayacak olan merhum aziz oyuncuları bu vesileyle rahmetle ve saygıyla anıyoruz. İşte o unutulmaz isimler:

1)TUNCEL KURTİZ

2)SADRİ ALIŞIK

3)EROL GÜNAYDIN

4)MUHSİN ERTUĞRUL

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sektör, 12 Aziz Oyuncu'yu Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement