Sel Felaketi - Vali Yavuz Bölgede İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Sel Felaketi - Vali Yavuz Bölgede İncelemelerde Bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İncelemelerden genel görüntüler Vali Seddar Yavuz'un açıklaması Muş'taki sel felaketi Vali Yavuz bölgede incelemelerde bulundu Muş Valisi Seddar Yavuz, sel felaketinin yaşandığı Korkut ilçesine bağlı Karakale köyünde incelemelerde bulundu.

25.06.2016 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İncelemelerden genel görüntüler

Vali Seddar Yavuz'un açıklaması Muş'taki sel felaketi

Vali Yavuz bölgede incelemelerde bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, sel felaketinin yaşandığı Korkut ilçesine bağlı Karakale köyünde incelemelerde bulundu.

Selden zarar gören vatandaşlarla sohbet ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Yavuz, vatandaşların zararının karşılanması için gereken çalışmaların yapılacağını, sel sularına kapılarak kaybolan çocuğu arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Devletin bütün kurumlarıyla olayın yaşandığı andan itibaren köylülerin yanında olduğunu vurgulayan Yavuz, "Buraya elimizden gelen bütün yardımları yapacağız. Alt yapı ile ilgili görüldüğümüz eksiklikleri ilgili bölge müdürlüklerine talimat vermek suretiyle en kısa zamanda giderceğiz. Menfezlerin genişletilmesi dahil dere yataklarının ıslahı yapılacak. Bazı dere yataklarının da önünde yapılaşma olduğunu gördük. Şu anda eksik arama zamanı değil yaralarımızı sarma günüdür." diye konuştu.

Zarar tespit komisyonunun kısa sürede çalışmalarını tamamlayacağına dikkati çeken Yavuz, şu bilgileri aktardı:

"İlk etapta vatandaşlarımızın mağduriyetinin ve zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesi için Korkut kaymakamımıza talimat verdim. Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfından ödemeleri yapılacak. Bunun dışında acil ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tek tek sorguluyoruz. Onların sorunlarını gidereceğiz. Gelen balçığın temizlenmesi noktasında iş makinalarımız çalışıyor. Köyümüzde can kaybı olmaması sevindirici ancak Bulanık-Muş karayolunda bir aracın sele kapılması vesilesiyle üzücü olay meydana geldi. Can kaybı nedeniyle üzüntümüz büyük. Maddi kayıplar bizim için önemli değil, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlet. Vatandaşımızın her zaman yanındayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sel Felaketi - Vali Yavuz Bölgede İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement