Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 952. Yılı - Son Dakika
Güncel

Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 952. Yılı

Kars'ta, Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 952. yılı etkinlikleri kapsamında "Fetih Pilavı" dağıtıldı, şehitler için mevlit programı düzenlendi.

16.08.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 952. yılı etkinlikleri kapsamında "Fetih Pilavı" dağıtıldı, şehitler için mevlit programı düzenlendi.

Kars Valiliğince düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Evliya Camisi'nde şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlidin ardından cami bahçesinde vatandaşlara "Fetih Pilavı" dağıtıldı.

Vali Rahmi Doğan, programda yaptığı konuşmada, Anadolu kapılarının 1064 yılında Türklere açıldığını belirterek "1064'te Sultan Alparslan Ani'yi fethetti. Türkler bu süreç sonrasında Anadolu kapılarına gelmiş oldu ve 1071'de Malazgirt Zaferi oldu." dedi.

Ağustos ayının Türkler için zaferlerle dolu aylardan biri olduğunu hatırlatan Doğan "Bu anlamda bu ayda, Büyük Taarruz, 1526 Mohaç Meydan Muharebesi, 1064'te Türkler Anadolu kapılarına geldi ve Viyana kapılarına kadar ilerlediler. Bu coğrafya zor bir coğrafya ve maliyetleri yüksektir, dolayısıyla 1064'ten öncesi ve sonrasında bu topraklar uğruna şehitler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu topraklar için şehit vermeye değer. Buradaki topluluğun tamamı da bu düşüncededir. Rabb'im tüm şehitlerimize gani gani rahmet etsin, mekanları cennet olsun." ifadesini kullandı.

Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bundan sonra bu toprakların bizden sonraki nesillere, torunlarımıza ve evlatlarımıza teslimi de çok önemli. Bu nedenle millet olarak, devlet olarak dimdik ayakta durmamız lazım. Çok çalışmalı ve gayretle üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz lazım, hepimiz üzerimize düşen görevleri layığıyla yerine getirdiğimiz takdirde bu coğrafyada kıyamete kadar yaşarız inşallah."

Etkinlik sonrası Doğan ve beraberindekiler, fotoğraf sanatçısı Vedat Akçayöz'ün "Ani" konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya Girişlerinin 952. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement