Şelmo Doğalgaz Faciasının Sebebi 4 Yıldır Aydınlatılamadı - Son Dakika
Yerel

Şelmo Doğalgaz Faciasının Sebebi 4 Yıldır Aydınlatılamadı

Şelmo Doğalgaz Faciasının Sebebi 4 Yıldır Aydınlatılamadı

Batman'ın Kozluk İlçesi Şelmo Petrol Sahasında 17 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşen ve 3 kişinin ölümüne neden olan doğalgaz patlamasının nedeni halen tespit edilemedi.

17.02.2015 15:45  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Kozluk İlçesi Şelmo Petrol sahasında 17 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen doğalgaz faciasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, olay halen aydınlatılamadı.

TPAO.ya ait Şelmo Doğalgaz Dolum tesisinde yaşanan patlamada hayatlarını kaybeden İbrahim Çelik, Sabahattin Sönük ve Hasan Hüseyin Deniz'in davaları devam ederken İbrahim Çelik'in babası Ramazan Çelik "aradan 4 yıl geçmesine rağmen sorumlular hakkında kamu davası açılmadı" dedi.

Avukat Vedat Mutlu Özevin ise davayla ilgili olarak "adaletin hızlandığı günümüzde 4 yıllık süreç içerisinde mahkeme tarafından kovuşturmanın bitirilmemesi ve sorumlular hakkında kamu davası açılmaması anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum değildir" açıklamasında bulundu.

Doğalgaz dolum tesisindeki patlamada hayatını kaybedenlerin ölüm nedenleri apaçık ortadayken ve en önemlisi de olayın ilk anında yapılması gereken bu işlemin 4 yılın sonunda yapılmasının açıklanamaz ve anlaşılamaz olduğunu söyleyen baba Ramazan Çelik, adaleti aramaya çalıştıklarını, TPAO. yetkilileri başta olmak üzere Gaztrans ve Petrogaz şirketleri yetkilileri hakkında kamu davası açılmasını beklediklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şelmo Doğalgaz Faciasının Sebebi 4 Yıldır Aydınlatılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement