Sendikalar, Ücret Sendikacılığından Sosyal Sendikacılığa Yönelmeli' - Son Dakika
Güncel

Sendikalar, Ücret Sendikacılığından Sosyal Sendikacılığa Yönelmeli'

Sendikalar, Ücret Sendikacılığından Sosyal Sendikacılığa Yönelmeli\'

Öz Orman - İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor" dedi.

18.03.2015 17:18

Öz Orman - İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Sendikaların, ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor" dedi.

Settar Aslan, Afyonkarahisar'da geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren sendika üyesi 48 yaşındaki Ayşe Akgöz'ün ailesine ferdi kaza sigortası kapsamında sigorta şirketinden alınan 20 bin liralık çekin verilmesi dolayısıyla Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

2 yılda bir toplu iş sözleşmesi yapan, daha sonra başka bir şeye karışmayan sendikacılık anlayışının terk edilmesi gerektiğini söyleyen Settar Aslan, "Toplu sözleşme bizim de görevimiz, sonuçta onu yapmak durumundayız. Bunun dışında acaba neler yapabiliriz, hangi hizmetleri geliştirebiliriz, sosyal sendikacılığı nasıl hayata geçirebiliriz, bunları oturduk düşündük. Belli bir yol haritası çizdik. Vefat eden kardeşimizin geride kalan yakınlarına sendikamız tarafından geliştirilen sosyal sendikacılığın gereği olan bir çek takdim edeceğiz. Bu çeki, böyle bir törenle yapmayabilirdik, o çeki getirir aileye takdim edebilirdik. Tekrar o acıların tazelenmesini istemiyoruz ama bunun bir iyi yönü var. Özellikle basını da çağırarak çeki takdim etmeyi uygun gördük. 'Niçin' derseniz, bu sosyal sendikacılık anlayışında Türkiye'de işçi sendikaları arasında ilkiz. Sendikaların ücret sendikacılığından çıkıp biraz sosyal sendikacılığa yönelmesi gerekiyor" dedi.

Bugüne kadar vefat eden sendika üyesi 33 kişinin yakınlarına sigorta şirketlerinden alınan çekleri verdiklerini aktaran Aslan, diğer sendikaların da böyle bir yola girmesini istediklerini kaydetti.

Sigorta şirketinden alınan ölüm tazminatına ilişkin çeki alan Ayşe Akgöz'ün eşi Fahrettin Ramazan Akgöz ise gözyaşlarına hakim olamadı. Akgöz, sendikanın gösterdiği ilgili ve alakadan dolayı teşekkür etti. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sendikalar, Ücret Sendikacılığından Sosyal Sendikacılığa Yönelmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement