Serada Aşılı Ceviz Fidan Projesi" - Son Dakika
Yerel

Serada Aşılı Ceviz Fidan Projesi"

Adilcevaz Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortak uygulanan, Serada Aşılı Ceviz Projesi'nin açılışı yapıldı.

05.05.2015 10:19

Adilcevaz Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortak uygulanan, Serada Aşılı Ceviz Projesi'nin açılışı yapıldı.

Adilcevaz Kaymakamlığınca uygulanan proje Bahçedere köyünde yaşayan Erdal Günay isimli çiftçinin bahçesinde uygulandı.

Proje açılışına, İlçe Kaymakamı Özer Özbek, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Başkurt, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, İl Genel Meclis Üyesi Halil Sergici, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş, Proje Koordinatörü Fırat Kaya ve köylüler katıldı.

Özbek, yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Adilcevaz cevizini standart hale getirmeyi planladıklarını ve bu sebeple ilçedeki en kaliteli cevizlerden aldıkları kalemlerle aşı yaptıklarını söyledi.

Projeyle dünyaca ünlü Adilcevaz cevizini standart hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Özbek, ceviz fidanının piyasa değerini en az 3 katına çıkarmayı ve ilçeye katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Özbek, şöyle konuştu:

"Ayrıca ilçedeki en kaliteli cevizlerden kalem alarak, Yüzüncü Yıl Üniversitesiyle bu cevizleri isimlendirip tescilleyeceğiz. Yetişen aşılı cevizlerle 2-3 yılda hem kalem ihtiyacını karşılayacak hem de ilçe ekonomisini canlanmasına katkı sunacağız. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile hazırladığımız Gen Bahçesi Projemizde değerlendirme aşamasında. Bu da kısa sürede sonuçlanacak. Bu projenin de yaşama geçmesiyle ilçede uygulanan ceviz projelerini tamamlayacağız."

Erdal Günay ise proje kapsamında ilçedeki en kaliteli ve yapılan yarışmalarda birinci olan cevizlerden alınan kalemlerin  bahçesindeki cevizlere aşılandığını ifade etti.

Bu ay 5 bin kalem aşısı yaptıklarını, ağustos ayında da yine 5 bin ceviz fidanı aşısı yapacaklarını anlatan Günay, bu yıl ve önümüzdeki yıl fidanların satışını düşünmediklerini belirtti.

Günay, "2 yılda binlerce aşılı fidan üretip daha sonra satışa başlayacağız. Bizlere bu imkanı sağlayan Başta Sayın Kaymakamımız Özer Özbek'e, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş'a, Fırat Kaya'ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Serada Aşılı Ceviz Fidan Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement