Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması Projesi - Son Dakika
Yerel

Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması Projesi

Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında açılan seramik atölyesini ziyaret etti.

08.04.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında açılan seramik atölyesini ziyaret etti.

Saltaş, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) yürütülen proje kapsamında açılan kurslarda 20 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kursların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açıldığını belirten Saltaş, "Bu tür projeler vatandaşlarımızın farklı alanlarda sosyalleşmesi, onların bilgi ve el becerilerini arttırması ve  gelir elde etmelerinin sağlanması açısından önemli projelerdir. Burada yürütülen projenin amacı da ilimizde yaşayan yoksul ve işsiz gençlere yeni bir iş alanı oluşturup onlara istihdam olanaklarını sunmaktır. Bu kapsamda ilimizin kültürel değerlerinin motiflerinin seramikten yapılan ürünlere işlenerek ilimizin tanıtımına katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Saltaş, atölyede üretilen ürünlerin sergilenip pazarlanmasının Siirt Ürünleri Tanıtım Merkezi'nce üstlenildiğini kaydetti.

Saltaş'a İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, SYDV Müdürü Aydın Şakar, Proje Sorumlusu Özcan Sal ile atölye koordinatörü Eren Özcan ziyarette eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seramik Eğitiminin Yaygınlaştırılması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement