Şerbetçi Üniversiteliler - Son Dakika
Güncel

Şerbetçi Üniversiteliler

Şerbetçi Üniversiteliler

Bilecik Belediyesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen projede asırlık gelenek sürdürülüyor.

19.07.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen projede asırlık gelenek sürdürülüyor.

Bilecik'te Ramazan ayı dolayısıyla Osmanlı yöresel kıyafetleri ile her akşam bir camide teravi sonrası dağıtılan Osmanlı şerbetine cemaat büyük ilgi gösteriyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojileri Bölümü'nde okuyan öğrenciler ve bölümün gıda teknikerleri tarafından her gün hazırlanan Osmanlı şerbeti, teravi sonrası Bilecik camilerinde dağıtılıyor.

Osmanlı şerbeti ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Şeyh Edebali Üniversitesi öğrenci Tuğba Dizeroğlu, Bilecik Belediyesi ile üniversitelerinin ortaklaşa güzel bir projeye yönettiklerinin belirtti. Dizeroğlu, "Bin yıllık Osmanlı şerbeti geleneğini devam ettirerek Ramazan ayı boyunca her teravih çıkışında bütün camilerde Osmanlı şerbeti ikram ediyoruz. Özel günler ve kandillerde Osmanlı çeşmelerinden de bu şerbeti dağıtıyoruz. Osmanlı şerbeti sağlıklı bir içecektir. Osmanlı şerbetinin yaklaşık 300 çeşidi vardır. Biz bunun birkaç çeşidini yapıyoruz. Bize bu fırsatı sunduğu için belediye başkanımızın, katkılarından dolayı bize olan destek üniversitemize teşekkür ediyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şerbetçi Üniversiteliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement