Seri Katil Şoku - Son Dakika
Güncel

Seri Katil Şoku

Seri Katil Şoku

ALMANYA'da daha önce iki cinayet, iki öldürmeye teşebbüs ve adam yaralama suçlarından iki kez ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen hasta bakıcı Niels Högel'in öldürdüğü insan sayısının çok daha yüksek olduğu sanılıyor.

23.06.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'da daha önce iki cinayet, iki öldürmeye teşebbüs ve adam yaralama suçlarından iki kez ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen hasta bakıcı Niels Högel'in öldürdüğü insan sayısının çok daha yüksek olduğu sanılıyor. Soruşturma başlatan savcılık, 39 yaşındaki Högel'i 33 kişiyi öldürmekten sorumlu tutuyor. Soruşturmayı yürüten ekip, cinayet sayısının daha fazla olma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.

99 MEZAR AÇILDI

Hasta bakıcı Niels Högel 2009 yılından beri hapishanede cezasını çekiyor. Högel, cinayet adam öldürmeye teşebbüs ve ağır derecede adam yaralamaktan yargılandı ve mahkum oldu. İki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yıl Şubat ayında Oldenburg Mahkemesi'nde son kez yargılandı. Adam öldürmekten yine mahkum oldu. Ancak hakkındaki soruşturma kapanmadı. 'Kardio' adı altında kurulan soruşturma timi aradan geçen sürede 99 mezarı açtı. Açılan mezarlarda çıkarılan cesetler üzerinde yapılan otopside, 27 cesette Högel'in hastaları öldürmek için verdiği kalp ilacına rastlanıldı.

Seri katil Högel, 2000 ile 2005 yılları arasında Oldenburg ve Delmenhorst Hastaneleri'nde çalıştı. Bu süre içinde iki hastanede 100'den fazla insan şüpheli şekilde öldü. Şimdi soruşturma ekipleri bu ölen insanların tamamının mezarını açıp inceleme yapacak. Kaç kişinin seri katilin kurbanı olduğunu tespit edecek.

YILLARCA SÜREBİLİR

Högel'in daha önce altı kişiyi öldürdüğü tespit edilmişti. Son 27 cesette de ilaç izine rastlanılması üzerine savcılık, kurban sayısının en az 33 olduğunu açıkladı. Bu sayının artması ihtimalinin yüksek olduğunu açıklayan savcılık, Högel'in insanları öldürmek için sadece kalp ilacı kullanmadığını

potasyumu da hastalara verdiğini söyledi. Savcılık ölümlerden sonra ceset üzerinde potasyumun tespit edilemediğini bu yüzden de hangi hastanın potasyum sonucu öldüğünü belirlemenin çok zor olduğuna da dikkati çekti. Högel hakkında soruşturmanın devam edeceğini anca soruşturmanın tamamlanmasının yıllarca sürebileceğine işaret etti.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDAN SONRA

Almanya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en çok insan öldüren seri katil olan Niels Högel'ün başarı sertifikalarının da olduğu ortaya çıktı. 2002 yılına kadar çalıştığı Oldenburg Hastanesi'nden Delmenhorst Hastanesi'ne geçen Högel, burada işe başladıktan bir hafta sonra bir hastanın kalp krizi sonucu öldüğü tespit edildi. Hastanın yüksek dozda ilaçtan öldüğü ve sorumluluğun da hasta bakıcılara ait olduğu bilinmesine rağmen polis bilgilendirilmiyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Seri Katil Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement