Serik'te Yangın Seralara Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Serik'te Yangın Seralara Zarar Verdi

Serik\'te Yangın Seralara Zarar Verdi

Serik'te yangın seralara zarar verdi*- ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, sera ve ekili alanlara zarar verdi.

17.09.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serik'te yangın seralara zarar verdi

*- ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, sera ve ekili alanlara zarar verdi.

Kadriye Mahallesi'ndeki yangın, saat 16.00 sıralarında başladı. Turizm tesislerinin hemen karşısındaki arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alanda etkili oldu. Bölgedeki 3 sera ve ekili alana da sıçraya yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vererek yardım istedi. Çağrı üzerine bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Serik Orman İşletme Şefliği ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu bölgede önlem alan polis, alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması tehlikesine karşı evleri boşalttı. Bir evde mahsur kalan 5 çocuk polis ekipleri tarafından kurtarılırken, dumandan etkilenen bir kişiye sağlık görevlileri müdahale etti.

İtfaiye ve Orman İşletme Şefliği ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çabalarıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmalarına bölgedeki bir otele ait lojmanda kalan turizm çalışanları da yangın söndürme tüpleriyle destek verdi. Polis ve itfaiye müdürlüğü ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlattı.

Yangında yaklaşık 5 dönüm sera ve ekili alanın zarar gördüğünü belirten Kadriye Mahalle Muhtarı Mehmet Tilki, "Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Bölgede çok sayıda ev ve sera var. Vatandaşlarımızın da desteğiyle itfaiye ekipleri yangını daha fazla büyümeden söndürdü" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Serik'te Yangın Seralara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement