Seriyi Thunder Bitirdi - Son Dakika
Spor

Seriyi Thunder Bitirdi

Seriyi Thunder Bitirdi

Oklahoma City Thunder, Batı Konferansı lideri San Antonio Spurs'ü evinde 106-94'lük skor ile geçti ve rakibinin galibiyet serisine nokta koymuş oldu.

04.04.2014 11:01  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA'de play-off'lar için geri sayım hızla devam ederken, Batı'nın zirvesinde yer alan iki takım olası bir konferans finali için son provalarını yaptı. Oklahoma City Thunder, evinde konuk ettiği San Antonio Spurs'ü 106-94 mağlup ederken, rakibinin 19 maçlık galibiyet serisini de noktalamış oldu.

Chesapeake Energy Arena'da oynanan maçın ilk çeyreğinde Spurs Tim Duncan'ın liderliğinde farkı bir ara 11 sayıya kadar çıkartırken, Thunder süper ikilisi Kevin Durant ve Russell Westbrook'un toplam 13 sayılık performansı ile rakibine yanıt verdi. 24-22 tamamlanan ilk periyodun ardından ikinci periyotta da Spurs oyunu yönlendiren taraf oldu. Duncan'a Patrick Mills'ten 10 sayılık bir desteğin geldiği bu bölümde konuk ekip farkı 8 sayıya kadar çıkartsa da, Durant ve Westbrook'un yine toplam 13 sayıyı bulan gayretleri, takımların devre arasına sadece 3 sayı farkla 51-48'lik Spurs üstünlüğü ile girmesine neden oldu.

Ancak ikinci yarıda kontrol Spurs'ün elinden Thunder'a geçti. Üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikası geride kalmak üzereyken Andre Roberson'un üçlüğü ile uzun süre sonra ilk kez öne geçen Thunder, rakibine 4 dakikayı aşkın bir süre basket atma imkanı tanımayınca farkı 4.13 kala 9 sayıya kadar çıkarttı. Durant ve Westbrook'un ilk yarıdaki performanslarını katlayarak, sırasıyla 24 ve 20 sayıya ulaştıkları çeyreği ev sahibi ekip 80-71 önde tamamladı. Son çeyreğe de daha iyi başlayan Thunder, periyodun ilk 4 dakikası geride kalırken farkı 16'ya kadar yükseltti ancak Mills'in 1 dakikaya sığan 8 sayılık performansı Spurs'ü maça yeniden ortak etti. Bu çabaya karşın Thunder adına gecenin yıldızları olan Durant ve Westbrook, son 5.5 dakikada gelen 11 Thunder sayısının 9'unu üstlendi ve Spurs'ün neredeyse her basketine karşılık vererek, rakibinin son bir hamle yapmasına imkan tanımayarak, maçı 106-94 kazandı.

Thunder bu galibiyetle play-off'lar öncesi oldukça moral verici bir zaferin altına imza atarken, 74. maçından 55. galibiyetini elde edip, Spurs ile arasındaki galibiyet farkını 3 maça indirdi. Üst üste 19 maçlık galibiyet serisine Thunder önünde veda eden lider Spurs ise 76. maçından 17. yenilgisini almış oldu.

Thunder'da Durant 28 sayı ve 7 ribauntluk performansıyla maçın en etkili ismi olurken, süper yıldız 25 sayı ve üzerinde sayı attığı maç serisini 39'a çıkardı. Westbrook'un 27 sayı, 6 asistle ciddi bir katkı yaptığı gecede Serge Ibaka 11 sayı, 12 ribauntla double-double yaptı. Reggie Jackson ise takımına kenardan 14 sayılık destek verdi. Mills'in benchten gelip 21 sayıyla oynadığı Spurs'te ise Tim Duncan ile Kawhi Leonard 17'şer sayıyla geceyi noktaladı. Green ise 11 sayıda kaldı.

Dallas play-off aşkına

Gecenin diğer maçında ise Batı Konferansı'nın diğer bir iddialı takımı Los Angeles Clippers sahne aldı ancak Dallas Mavericks'e evinde kaybetmekten kurtulamadı. Play-off'lar öncesi olabilecek en iyi konumu elde etmeye çalışan Clippers, beklentilerin altında kaldığı maçta Mavs'e 113-107 mağlup olurken, bu sonuç Mavericks'in Memphis Grizzlies ve Phoenix Suns'la galibiyet-mağlubiyet sayısını 44-31'de eşitlemesini ve play-off iddiasını sürdürmesini sağladı.

Konuk ekipte Dirk Nowitzki 26 sayı, 11 ribauntla oynarken, Jose Calderon 19, Vince Carter 16, Monta Ellis ile Samuel Dalambert ise 12'şer sayı üretti. Clippers'ta Blake Griffin'in 25 sayı, 10 ribaunt, 11 asistle triple double yaparken, DeAndre Jordan 21 sayı, 15 ribauntla double-double yaptı. Darren Collison ise maçta 22 sayı kaydetti. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise maçta forma giymedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement