Serkan Varol "Ada Resimleri Sergisi" ile Galeri Eksen'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Serkan Varol "Ada Resimleri Sergisi" ile Galeri Eksen'de

Serkan Varol "Ada Resimleri Sergisi" ile Galeri Eksen\'de

Klasik resim alanında başarılı çalışmalara imza atan ressam Serkan Varol, Balat'ın büyülü atmosferinde yer alan Galeri Eksen Art Suites'de sanatseverlerle buluşuyor.

26.08.2016 14:13  Güncelleme: 14:15

Ada resimleri temalı sergi 18-31 Ağustos tarihlerinde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

İnsanın doğa ile bütünleştiği, kendiyle başbaşa kalma fırsatı bulduğu, bazen de kalabalıklar içine karışarak insanların neşesine ortak olduğu çok yönlü ada yaşamı, bir ressamın tuvaline yansıdı. Yaşamının bir bölümünü Burgazada'da geçiren Serkan Varol'a ada yaşamı ilham kaynağı oldu.

Adada yaşadığı hayatı, gözlemlerini, duygularını ve ada insanlarının yaşamlarını, fırça darbelerinin tuvaldeki iziyle özetleyen Serkan Varol, eserleriyle birlikte 18-31 Ağustos tarihlerinde sanatseverleri anılarını paylaşmaya davet ediyor. Resimler, Galeri Eksen Art Suites'de sergileniyor.

SERGİDE ADA VE ADA İNSANI ANLATILIYOR

Serkan Varol, "Bu sergide adayı ve ada insanını anlattım. Lodos'ta, dalgaların getirdiği çalı çırpıyı yakacak olarak toplayan, rüzgarda yıkılan bir ağacı kesip kışlık odun yapan, bir kıyıdan boşluğu izleyen insanlar, resimlerimin konusu oldu" diyerek sergi hakkında bilgi verdi.

"Denizin rengi kadar dalgaların sesini de betimlemeyi isterim"

Resimlerinde yer verdiği figürler ile tüm duyguları hissettirmek ve o anı yaşatmak istediğini dile getiren ressam Serkan Varol, "Seçtiğim temalarda ortak olan şey; insanın bu dünyayla kurduğu ilişki. Dolayısıyla ele aldığım her şey insana dair izler taşır. Bir peyzaja bir portreye bakar gibi bakar ve figürlerimdeki ifadeyi ararım. Denizin rengi kadar dalgaların sesini de betimlemeyi isterim" dedi.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Serkan Varol 'Ada Resimleri Sergisi' ile Galeri Eksen'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement