Sevgi Evleri İhale Aşamasında - Son Dakika
Güncel

Sevgi Evleri İhale Aşamasında

Sevgi Evleri İhale Aşamasında

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, kentte kurulması planlanan 'Sevgi Evleri'nin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

08.11.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kurulacak olan Sevgi Evlerinde ihale aşamasına geçildi. Villa tipi olarak inşa edilecek olan evlerde 60 çocuğun kalması ve bu çocukların aile ortamında barınmaları hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlatmış olduğu Sevgi Evleri projesinin Urfa ayağında ihale aşamasına geçildi. Sevgi Evleri projesiyle inşa edilecek olan evler villa tipi olacak ve çocukların yurtlardaki koğuş ortamından kurtarılıp aile ortamında büyümeleri hedefleniyor. İlk etapta 60 çocuğun barınacağı projeyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürü Murat Demirkol, "Bundan sonraki aşamalarda Şanlıurfa genelinde yine kurumsal ve fiziksel değişikliklerimiz devam ettireceğiz. İlk etapta çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha nezih bir ortamda barınabilecekleri ve hayatını devam ettirebilecekleri 'Sevgi Evleri' adını verdiğimiz bir inşaat işimizle uğraşıyoruz şu anda. Onun da ihale aşamasına geldiğini buradan müjdelemek istiyorum. Sevgi Evleri, çocuklarımızın koğuş sistemi yaşam alanlarının dışında, aile ortamına ve ev ortamına yakın bir hizmet modeliyle yaşayabilecekleri alanlar. Bunlar villa tipi evlerden oluşacak. Şanlıurfa'da 60 kapasiteli Sevgi Evleri projemiz yakın zamanda ihalesi gerçekleşecek. Yine yaşlılarımız için Şanlıurfa'da Huzur Evi bulunmamaktaydı. Belediyemiz tarafından işletilen bir Düşkünler Yurdu vardı. Bu alan daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için belediyemiz tarafından tahsis edildi. Bu alanda yine 60 kapasiteli ve yaşlılarımızın içerisinde huzur bulacakları oluşumlar içerisindeyiz. Onun da ihalesi gerçekleşti. Yakın zamanda müteahhitlerimizin bu işe de başlamalarını bekliyoruz" dedi.

'HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRMEK ÖNCELİĞİMİZ'

Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasına ilişkin açıklamalarda da bulunan Demirkol, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız kurulduğu günden itibaren genç dinamik ve hareketli bir bakanlık olarak taşrada teşkilatlanmasını tamamlamış bulunmaktadır. Daha önceleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak valilik binasında hizmet üretirken bu değişen yapıyla birlikte bizler de büyük bir hüviyete kavuşmak adına kendi binamızda hizmet faaliyetlerimizi yürütmeye başladık. Bu alanda çok yoğun bir çalışma içerisinde olan, özellikle insanın olduğu her yerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelini görmenin mümkün olduğu bir ortamda gerek personelimizin daha huzurlu, daha sağlıklı ve daha rahat çalışabileceği bir alan olması gerekse de hizmet alan insanlarımızın hizmet alırken kaliteyi de beraberinde götürmek amacıyla böyle yapısal değişikliklere de ihtiyaç vardı" diye konuştu.

'7 İLÇEMİZDE SOSYAL HİZMET MERKEZİ KURDUK'

Vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi öncelediklerini kaydeden Demirkol, kurum olarak ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezleri açtıklarını söyledi. Demirkol, "Binamızı kurgularken özellikle burada hizmet alacak olan engelli vatandaşlarımızın da hizmete ulaşması ön planda tutuldu. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz için güzel bir hizmet binası oluşturmaya çalıştık. Temel amacımız hizmeti vatandaşa daha hızlı, daha etkili ve daha kaliteli bir şekilde sunabilmektir. Bu da sadece fiziksel değişiklikler değil aynı zamanda kurum çalışanlarının kalitelerini arttırmak, kurum çalışanlarının hizmet verirken vatandaş odaklı, insan odaklı bir hizmet anlayışıyla hareket etmelerini de sağlamayı amaçlıyoruz. Bakanlığımızın önemsediği ve il müdürlüğümüz olarak da Türkiye genelinde yapmayı düşündüğümüz çalışmalardan bir tanesi hizmeti vatandaşın ayağını götürmekti. Bunu da son iki yıl içerisinde çok üst seviyede Şanlıurfa olarak gerçekleştirdik. Artık arz odaklı sistem anlayışı içerisinde vatandaşımız il müdürlüğümüze gelmeden biz vatandaşımızın ikamet ettiği alanlarda incelemeler yapacak, onların sorunlarını takip edecek, danışmanlık ve tedbir kararlarını uygulayacak, vatandaşın sorunlarına yerinde çözüm üretecek kuruluşları da ilçelerimizde yapılandırdık. Şu anda Viranşehir ilçemizle beraber 7 ilçemizde Sosyal Hizmet Merkezleri kurduk. Ve Sosyal Hizmet Merkezlerimizin aracılığıyla vatandaşlarımızın ayağını hizmeti götürmek de nasip oldu" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sevgi Evleri İhale Aşamasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement