Sevgililerin Fotoğraflarını Güllere İşliyorlar - Son Dakika
Yerel

Sevgililerin Fotoğraflarını Güllere İşliyorlar

14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklarını sürdüren çiçekçilerden bazıları, sevgilisine sürpriz yapmak isteyenlere üzeri özel baskılı güller hazırlıyor Beyaz, pembe, sarı güller üzerine fotoğraf baskısı yapılabiliyor, isim, güzel sözler, evlilik teklifi gibi yazılar yazılabiliyor.

11.02.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER AKPINAR - Bazı çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Gününde sürpriz yapmak isteyenlere, üzerinde fotoğraf baskısı ile isim, güzel sözler ve evlilik teklifi gibi yazıların bulunduğu beyaz, pembe, sarı güller hazırlıyor.

Balıkesir'de çiçekçilik yapan Burak Şahin, AA muhabirine, Sevgililer Günü için en fazla talep gören kırmızı gül başta olmak üzere çiçek alımlarının sürdüğünü söyledi.

Yıl boyu en fazla satışın olduğu 14 Şubat'a yönelik iyi hazırlandıklarını dile getiren Şahin, Sevgililer Gününde gülleri renklerine göre 5 ila 25 lira arasında fiyatlardan satacaklarını ifade etti.

Her çiçeğin ve renginin bir anlamı olduğunu ancak doğrudan hisleri aktaran baskılı güllerin büyük talep görmeye başladığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Bir süre önce aldığım 'flower printer' cihazı, gülün üzerine fotoğraf, logo baskısı yapabiliyor, isim, güzel sözler yazılabiliyor ya da evlilik teklifi yapılabiliyor. Birçok kişi bugünden baskılı gül için sipariş veriyor. Kişi, sevgilisine karşı hislerini gül üzerine yaptığı baskıyla daha iyi anlatıyor. Renklerin anlamından daha etkili oluyor. Sevgilisine hediye edeceği gülün üzerine beraber çektirdikleri ya da kendi fotoğrafının baskısını yaptıranlar kadar, 'Seni çok seviyorum', 'Bir tanemsin', 'Benimle evlenir misin?', 'aşkım', 'canım' gibi yazılar yazdıranlar oluyor."

Şahin, işlemeleri sarı, beyaz ve pembe gibi açık renkli güllere uygulayabildiklerini anlattı.

Siparişleri Sevgililer Günü sabahından itibaren yetiştirmeye çalışacaklarını ifade eden Şahin, "Gülün üzerine baskı ya da yazı, bir dakika gibi kısa sürede oluyor ancak bilgisayardaki işlemler, çiçeği makineye yerleştirme derken zaman uzuyor. Fazla da bir maliyeti yok. Alınan gülün üzerine sadece 5 lira farkla bu işi yapıyoruz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sevgililerin Fotoğraflarını Güllere İşliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement