Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi"Nin Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi"Nin Projesi Tamamlandı

Sivas'ta yapılmayı planlanan "Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi"nin proje aşaması tamamlandı.

21.08.2015 13:31

Sivas'ta yapılmayı planlanan "Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi"nin proje aşaması tamamlandı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, projenin tanıtımı için Kütük Ev'de yaptığı toplantıda, sanayi sitesinde birçok mesleki grupların yer alacağını söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar olan en modern, en çağdaş, gerçek anlamda olması gereken bir sanayi sitesi konseptini kente kazandıracaklarını ifade eden Aydın, bir projenin en önemli aşmasının 'proje aşaması' olduğuna belirterek, "Biz o kadar zengin bir ülke, şehir değiliz. Bu projelerin ilk aşamaları en öneli aşamalarıdır. Projemiz 6 ana unsurdan oluşuyor. Yıllardan beri Sivas'ta sanayi gelişmiyor diye hepimiz konuşuyoruz. Ama bunun sebeplerini hep yanlış yerlerde aradığımızı düşünüyorum. Küçük esnafın küçüldüğünü kiralarını ödeyemediklerini söylüyorlar bunun sebeplerini yanlış yerlerde arıyorlar. İşte biz bütün bu yanlışlıkları ortadan kaldırılmasını düşünerekten böyle bir proje, konsept oluşturduk" diye konuştu.

Seyfebeli bölgesinin tesadüfen seçilmiş bir bölge olmadığını vurgulayan Aydın, "Orta ölçekli sanayimizle bütünleşen entegre olan, mevcut çevre yolunun üzerinde olan ve kızılırmak, hızlı treni bünyesine alan bir proje. Bu anlamda bize fikir sunan herkese teşekkür ediyorum. Çok doğru bir yer olduğu inancındayım" dedi.

Sanayi Sitesi hayata geçtiği zaman önemli çalışmaların da hayata geçirileceğini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"Burası yapıldığı zaman, tekrar usta, çırak, kalfa ilişkisini de içine aldığı bir yapı düşünüyoruz. Hedefimizi bu şehri büyütmek, geliştirmek. Bu sanayide camimiz, sağlık ocağımız, bankamız, lokantalarımız, spor alanları aklınıza gelecek herşey orada olacak o zaman orası bir merkez olacak. Sivas'ta bir kurumlar birbirlerinin önünü açarak çalışıyorsa bu herşeyden önemlidir. Biz enerjilerimizi birbirimizi yıpratmak zayıflatmak için değil birbirimizi teşvik etmek için kullanmamız lazım. Bir proje yaparken herşeyini düşünmek lazım. Altyapısını, yolunu, herşeyini. Planlamayı doğru yapmalıyız. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Toplantıda, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun proje hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi'Nin Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement