Seyyah Bizim İller Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Seyyah Bizim İller Projesi Sona Erdi

Seyyah Bizim İller Projesi Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adıyaman’da bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Seyyah Bizim İller Projesi’ sona erdi.

23.05.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adıyaman'da bu yıl ikincisi düzenlenen 'Seyyah Bizim İller Projesi' sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ikincisi düzenlenen 'Seyyah Bizim İller Projesi' kapsamında Adıyaman Merkez ve ilçelerinde yaşayan 14-18 ve 19-26 yaş arasındaki gençler birer günlük geziler sayesinde yaşadıkları kenti ve komşu illeri görebilme fırsatı buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, 19 Şubat- 19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 'Seyyah Bizim İller Projesi'yle 10 bin 482 gençin gezme imkanı bulduğunu söyledi.

Bağcı, "Binlerce gencimiz 'Seyyah Bizim İller Projesi' sayesinde Atatürk Barajı başta olmak üzere kent merkezindeki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra komşu illerden Gaziantep ve Şanlıurfa'yı da görebilme imkanı buluyor. Adıyaman Üniversitesi Kampus alanını gezen gençler topluca yenilen öğle yemeğinin ardından tarihi Perre Antik Kentini, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı MOBESE Kent Görüntüleme Sistemi'nin bulunduğu merkezi, Müze, Abuzer Gaffari Türbesi'ni de görerek, Gençlik Merkezi görevlilerinin refakatinde şehir merkezini geziyor.

Proje kapsamında ilimize 10 bin kontenjan verilmişti ancak Adıyamanlı gençlerin daha fazla imkanlardan yararlanabilmesi için bu sayıyı 10 bin 482'ye çıkardık. Amacımız özellikle derslerinde başarılı olan gençlerimizi birer günlük gezilerle yeni yerler görmelerine ve yeni arkadaşlıklar kazanabilmelerini imkan sağlamak. Umarım gençlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirmiştir. Ben gençlerimiz için bu projeyi hazırlayan Bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyyah Bizim İller Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement