Sgk Bağladığı Maaşı 3 Yıl Sonra Geri İstedi - Son Dakika
Güncel

Sgk Bağladığı Maaşı 3 Yıl Sonra Geri İstedi

Sgk Bağladığı Maaşı 3 Yıl Sonra Geri İstedi

Sivas'ta yaşayan 48 yaşındaki Nazlı Yağmur'a 2011 yılında Bağkur emeklisi eşi Mehmet Yağmur ve SSK emeklisi babası Ahmet Turan Aygan'ın ölümü nedeni ile çift maaş bağlandı.

13.05.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta yaşayan 48 yaşındaki Nazlı Yağmur'a 2011 yılında Bağkur emeklisi eşi Mehmet Yağmur ve SSK emeklisi babası Ahmet Turan Aygan'ın ölümü nedeni ile çift maaş bağlandı. Ancak SGK çift maaş bağlanması uygulamasının 2008'de kaldırıldığını belirterek, eşinden bağlanan dul maaşını faiziyle geri istedi.

Mısmılırmak Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Nazlı Yağmur 2011 yılında eşi Mehmet Yağmur'u, 40 gün sonra da babası Ahmet Turan Aygan'ı kaybetti. Eşi ve babasını kaybeden Nazlı Yağmur'a Bağkur emeklisi eşi Mehmet Yağmur'dan dul maaşı,  SSK emeklisi olan babası Ahmet Turan Aygan'dan da yetim maaşı bağlandı. 2014 yılına kadar eşi ve babasının maaşını alan Nazlı Yağmur'a, Ocak ayında SGK'dan bir yazı geldi. İki maaşı bir arada alamayacağı ve bir maaşı tercih etmesi gerektiği yazan yazı ile birlikte SGK'ya giden Yağmur babasının maaşını tercih etti.

13 BİN 781 LİRA BORÇ YAZISI

Babasının maaşını tercih etmesinin ardından kendisine SGK'dan 13 bin 781 TL borcu olduğunu belirten bir yazı daha geldi. Kuruma başvuran Yağmur'a daha önce eşinin maaşıyla ilgili yapılan ödemenin geri istendiğini öğrendi. Bunun üzerine Yağmur mahkemeye gitmeye karar verdi. Hakkını arayacağını belirten Nazlı Yağmur şunları anlattı:

"Bağkur emeklisi olan eşim 2011 yılında vefat etti. Eşim vefat edince üç ay sonra bana maaş bağlandı. Eşimin vefatından 40 gün sonra ise babamı kaybettim. Eşim Bağkurlu, babam sigortalı olduğu için babamın aylığını da alabileceğim söylendi. Gidip müracaat ettim ve babamın aylığını da annem ile birlikte almaya başladım. Şimdi ise beni borçlu çıkardılar. Kanunun 2008'de değiştiğini söylediler. Oysa benim eşim ile babam 2011 yılında öldü. Madem böyle bir kanun vardı 2011 yılında bu maaşı neden bağladılar. Önce verdiler, sonra tekrar istiyorlar. Bana 'Git derdini mahkemede hakime anlat' dediler."

UYGULAMA 2008'DE DEĞİŞTİ

SGK yetkilileri ise 1 Ekim 2008'den önce, dul kalan ve çalışmayan kadına Sosyal Güvenlik Kurumları farklı olmak şartıyla, hem kocadan hem babadan aylık bağlanabildiğini, ancak 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Yasası'na göre 1 Ekim 2008'den itibaren, hem babadan hem kocadan aylık bağlanma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Buna göre 1 Ekim 2008'den önce babadan ve kocadan bağlanan aylıkların kesilmediği, ama 2008 sonrası için kadınların eş veya babasının maaşlarından birini tercih etmesi gerektiğine dikkat çekildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sgk Bağladığı Maaşı 3 Yıl Sonra Geri İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement