Sgk'dan Sıcak Bir Dost Eli Projesi - Son Dakika
Yerel

Sgk'dan Sıcak Bir Dost Eli Projesi

Sgk\'dan Sıcak Bir Dost Eli Projesi

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Yaşar Yılmaz, “Sosyal Güvenlikten Sıcak Bir Dost Eli” projesi başlattıklarını, Sinoplu sigortalı ve emeklilerin çözümsüz hiçbir sorununun kalmayacağını söyledi.

16.06.2016 15:07

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Yaşar Yılmaz, "Sosyal Güvenlikten Sıcak Bir Dost Eli" projesi başlattıklarını, Sinoplu sigortalı ve emeklilerin çözümsüz hiçbir sorununun kalmayacağını söyledi.

Sinop SGK İl Müdürü Yaşar Yılmaz, makamında basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak yerel bazda bizde iletişimi yüz yüze kuruyor ve bütün araçları aradan kaldırıyoruz. 'Sosyal Güvenlikten Sıcak Bir Dost Eli' projesi başlatıyoruz. Bu projedeki amacımız, sigortalı ve emeklilerimize daha yakın olmak ve onların Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki sorun ve sıkıntıları ile birebir ilgilenmek suretiyle çözmektir. İl Müdürlüğümüze gelen emekli, çalışan ve genel sağlık sigortalılarının talepleri anında karşılanmakla birlikte, vatandaşlarımız mevzuat gereği yapılamayan ve hizmetin sunulabilmesi için diğer kurumlar veya ortak paydaşlar tarafından tedarik edilerek karşılanması gereken hizmetlerde aceleci davranarak, bazen kendilerini çaresiz hissetmekte, işimi kaybederim korkusuyla kayıt dışı ihbarlarını yazılı yapmaktan çekinmektedirler" dedi.

"Çalışanların sosyal güvenlik bilincinin yeterli düzeyde olmadığı ve belirtilen nedenle hak aramalarında yeterli sonucu elde edemedikleri gözlenmektedir" diyen Yılmaz açıklamasına şu şekilde devam etti: "Diğer taraftan sigortalılarımızın veya emeklilerimizin, bizim İl Müdürlüğümüz dışında diğer İl Müdürlüklerine de değişik işler nedeniyle başvuruda bulunup sonuç alamadıklarında, biz Sinoplu hemşehrilerimizin diğer SGK İl Müdürlükleri nezdindeki işlerini de takip ederek sonuçlandırılmasına yardımcı olacağız. Bunun için Her hafta Cuma günü saat 10.00 ile 12.00 arasında İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerek İl Müdürlüğümüzle ilgili gerekse diğer SGK İl Müdürlükleri ile ilgili sigortalılarımızın bir talep formu ile taleplerini alıp, il müdürü olarak kendilerini bire bir dinlemek suretiyle sıkıntıları varsa anında çözeceğiz. Koordinasyon gereken işler varsa, gerekli girişimlerde bulunarak çözülebiliyorsa hemen, zaman gerekiyorsa ilgililerle görüşüp kendilerine geri dönüşüm sağlayacağız. Bu uygulama, bir taraftan bu işlemleri yaparken, diğer taraftan vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz hizmetler nedeniyle, olumlu veya olumsuz geri dönüşümleri alıp, hizmet süreçlerimizin kontrolünü yapıp, zayıf noktalarımızı güçlendirmek ve güçlü yönlerimizi de daha güçlü kılmak için bize fırsat oluşturacaktır. Ayrıca bu uygulama ile vatandaşlarımız herhangi bir aracıya, iş takipçisine ya da komisyoncuya gerek kalmadan, kurumumuzdan alacakları hizmetleri hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Sinoplu sigortalı ve emeklilerimizin çözümsüz hiçbir sorunu kalmayacak." - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk'dan Sıcak Bir Dost Eli Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement