SGK'dan 'Yaşam İçin Kalori Yak' Projesi - Son Dakika
Güncel

SGK'dan 'Yaşam İçin Kalori Yak' Projesi

SGK\'dan \'Yaşam İçin Kalori Yak\' Projesi

Sosyal Güvenlik Kurumu ev sahipliğinde "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da Halk Koşusu yapılacak.

17.02.2015 11:31  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yetersiz ve dengesiz beslenmeyle mücadele için farkındalık seviyesinin yükseltilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu ev sahipliğinde "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da Halk Koşusu'nun finali yapılacak.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, Sosyal Güvenlik Kurumu ev sahipliğinde yetersiz ve dengesiz beslenmeyle mücadele için ''Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu'' projesinin final koşusunun Nisan ayında Şanlıurfa'da yapılacağını söyledi. , Final koşusuyla toplumu harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyleyen Müdür Ünlü, konu hakkındaki farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Proje hakkında bilgi veren Müdür Ünlü, "Çocuklardaki malnütrisyonun nedenleri arasında, doğuştan hastalıklara bağlı oluşumunu kontrol edemeyeceğimiz nedenlerin yanında enerji ve besin öğelerinin yeterince tüketilememesi, çeliştli nedenlerden temel besin maddelerine ulaşılamaması, çocuğa verilecek besinler konusunda bilgi eksikliği, çevre sağlığı koşullarının yetersizliği, beslenmeyle ilgili sosyo-kültürel etmenler, emzirme süresi, ek besinlere başlama zamanı, inançlar, alışkanlıklar bulunmaktadır. Dünyada 5 yaş altı ölümlerin neredeyse yarısından fazlasından malnütrisyonsorumludur. Malnütrisyon için risk faktörlerini taşıyan çocuklar daha sık izlenmeli ve annelerine mutlaka beslenme eğitimi verilmelidir" dedi.

Tüm kent halkının programa davetli olduğunu da sözlerine ekleyen Ünlü, "Spor yaparak kalori yakan kişilerin sosyal medya üzerinden Paylaşacağı spor etkinlikleri fotoğrafları, yaktığı kalorilerin yerine geçecek ve malnütrisyona karşı zafer kazanmış olacak. Vatandaşların spor sonrası fotoğraf çekerek, #Yasamicinkalori etiketli tweetler atarak, malnütrisyona karşı çocukların yanında olacak" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SGK'dan 'Yaşam İçin Kalori Yak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement