SGK: Görevde Yükselme Sınavının Soruları Sızdırılmadı - Son Dakika
Güncel

SGK: Görevde Yükselme Sınavının Soruları Sızdırılmadı

SGK: Görevde Yükselme Sınavının Soruları Sızdırılmadı

SGK, görevde yükselme sınavının sorularının sızdırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, soruların GAZİSEM'de olduğunu ifade etti.

17.04.2014 11:35  Güncelleme: 11:34

Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) görevde yükselme sınavının sorularının önceden sızdırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, sınav sorularının sorumluluğunun GAZİSEM'de olduğunu ifade etti. SGK, "Kamuoyunda yer alan iddialar Kurumumuz Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca süratle incelenmiş olup, sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı anlaşılmıştır" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİSEM) tarafından gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Kurulu Görevde Yükselme Sınavına ilişkin olarak hazırlanan soru kitapçıklarının sınavdan bir gün önce CD ortamında kaydedildiği bu nedenle de sınav sorularının çalındığı ve sınava şaibe karıştığı yönündeki haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Görevde yükselme sınavının GAZİSEM ile 2014 yılında protokol hükümleri doğrultusunda 5 Nisan 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada, sınav sorularına ilişkin kitapçık ve CD'nin 7 Nisan tarihinde saat 9.25'te tutanak karşılığında SGK tarafından görevlendirilen personele GAZİSEM yetkilileri tarafından kapalı zarf içinde teslim edildiği, soruların aynı gün saat 10.42'de kurumun intranet sayfasında yayınlandığı belirtildi.

GAZİSEM tarafından gerçekleştirilen sınavın sorularının oluşturulan sınav komisyonunca adı geçen Eğitim Merkezi Öğretim Üyelerince hazırlandığı ifade edilen açıklamada, soruların güvenliğinden GAZİSEM'in sorumlu olduğu vurgulandı.

-SORULARIN SINAVDAN ÖNCE SIZDIRILMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR-

Sınav sorularına esas olarak belirlenen konu başlıklarının 13 Şubat 2014 tarihinde SGK'nın internet sayfasında yayınlanan sınav e-kılavuzunda belirtildiği şekilde ilgili üniversiteye iletildiği kaydedilen açıklamada, SGK'dan GAZİSEM'e sınav soruları ile alakalı olabilecek bilgi, belge, soru örneği gibi hiçbir şeyin gönderilmediği belirtildi. SGK ile GAZİSEM arasında imzalanan protokol gereğince soruların GAZİSEM tarafından hazırlandığı belirtilen açıklamada, "Kamuoyunda yer alan iddialar kurumumuz Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca süratle incelenmiş olup, sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığına veya bir yerlerde yayınlandığına dair iddia ve şaibelerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ve herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Açıklamada SGK'nın kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda ve yasal mevzuat çerçevesinde personelin mesleklerinde ilerlemelerini sağlamak için kamuda son yılların en kapsamlı görevde yükselme sınavını açtığı ve SGK personelinin yaklaşık yüzde 40'ının başvurduğu ifade edildi. Açıklamada, "Çalışanlarımızın azmini kırmaya moralini bozmaya yönelik bu tür iddialarla ilgili SGK'nın yasal yollara başvuracağı bilinmelidir. Kurumumuz sınav öncesi ve sonrasındaki sorumluluğunu dikkatle ve titizlikle yerine getirdiği gibi bundan sonraki sürecin de takipçisi olacaktı" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel SGK: Görevde Yükselme Sınavının Soruları Sızdırılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement