Sgk, Rize'de Bir Emeklinin 'Ölü' Gözüktüğü İddialarını Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Sgk, Rize'de Bir Emeklinin 'Ölü' Gözüktüğü İddialarını Yalanladı

Sgk, Rize\'de Bir Emeklinin \'Ölü\' Gözüktüğü İddialarını Yalanladı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), “SGK’dan emekli maaşı istedi ölüsün dediler” haberde adı geçen emeklinin Kurumlarının kayıtlarında “ölü olarak gözüktüğü” ve vatandaşın yaşadığını belgelemeye çalıştığına ilişkin ifadelerin tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı.

25.11.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK), "SGK'dan emekli maaşı istedi ölüsün dediler" haberde adı geçen emeklinin Kurumlarının kayıtlarında "ölü olarak gözüktüğü" ve vatandaşın yaşadığını belgelemeye çalıştığına ilişkin ifadelerin tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı.

SGK'dan yapılan açıklamada, basında yer alan, "SGK'dan emekli maaşı istedi ölüsün dediler" başlıklı haberde ismi geçen emekli Mehmet Kenan Küçükmustafa'nın konu haberde yer alan iddiaları hakkında inceleme yapıldığı belirtilerek" Son defa devlet memuru statüsünde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde çalışmakta iken 15.09.2014 tarihinde emekliye ayrılan Mehmet Kenan Küçükmustafa'ya 15.10.2014 tarihinden geçerli olmak üzere, 01.10.2014 tarihinde emekli aylığı bağlandığı, kamu personeli statüsünde geçen sürelerine karşılık olarak hesaplanan emekli ikramiyesinin 09.10.2014 tarihinde banka şubesine gönderildiği ve ilgili tarafından söz konusu tutarın 13.10.2014 tarihinde tahsil edildiği anlaşılmıştır. Adı geçene emekli aylıkları düzenli olarak gönderilmektedir" denildi.

Diğer taraftan, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne hitaben yazılan 30.10.2014 tarih ve 43985339/57-771-280-0 sayılı yazıları ile aynı kurumda sigortalı olarak geçen hizmetlerine karşılık kıdem tazminatı ödenip ödenmediği sorulduğu ifade edilerek şöyle derildi:

"Ancak gönderilen yazıda "emekli olan" yerine sehven "vefat eden" ifadesinin kullanıldığı görülmüştür. Bu ifadenin kullanılması tamamen dikkatsizlikten kaynaklı bir hata olup, Kurumun iş ve işlemlerine, maaş ödemelerine etkisi bulunmamaktadır.

İlgili şahısın emekli aylıkları ve sağlık provizyonu açık olup, haberde adı geçenin Kurumumuz kayıtlarında "ölü olarak gözüktüğü" ve vatandaşımızın yaşadığını belgelemeye çalıştığına ilişkin ifadeler tamamen gerçek dışıdır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sgk, Rize'de Bir Emeklinin 'Ölü' Gözüktüğü İddialarını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement