SGK Yöneticilerinden 'Kayıt Dışı İstihdam' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

SGK Yöneticilerinden 'Kayıt Dışı İstihdam' Uyarısı

SGK Yöneticilerinden \'Kayıt Dışı İstihdam\' Uyarısı

SGK Batman İl Müdürlüğü yetkilileri 'Kayıt Dışı İstihdam' ile ilgili ilçe ve beldelerde yöneticilerle görüştü.

17.06.2016 10:18

SGK'nın "kayıt dışı" mücadelesi sürüyor

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden bir heyet, Kozluk Kaymakamlığı, ilçe Belediyesi ile Bekirhan Belde Belediyesini ziyaret ederek, 'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele' hakkında bilgilendirdi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, İl Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, Kurum Avukatı Mustafa Aydın ve İcra Memuru Ercan Erincik'ten oluşan eyet, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk'ü Makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele ile ilgili Kaymakama bilgi vererek, bu kapsamda okullara yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Daha sonra Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık'ı ve Bekirhan Belediye Başkanı Zeki Demir'i Makamında ziyaret eden heyet, Belediyelerin prim borçlarına değindi.

"SGK TOPLUMSAL BARIŞI BİLE SAĞLIYOR"

Ökten ziyaretlerde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sosyal Güvenlik, temel haklardan olup devletin vatandaşlarına sağlaması gereken en temel görevlerdendir. Sosyal güvenlik sistemi toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren sağlık, güvenlik ve toplumsal barışı sağlayan kurumsal bir yapıdır. Sosyal güvenlik sisteminin temel finansman kaynağı ve çalışma hakkı kapsamında, alın terinin kurumlardan karşılanması gereken kutsal emeğin de bir karşılığı olan primlerin zamanında ve tam olarak ödenmesi ve toplumsal kaynakların verimli kullanılması ilkesi ile hak ve adalet anlayışına uyulması gereken bir yükümlülüktür"şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel SGK Yöneticilerinden 'Kayıt Dışı İstihdam' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement