Shuder 1. Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

Shuder 1. Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi Başladı

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) 1. Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi başladı.

08.05.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) 1. Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, SHUDER 1. Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi kapsamında Bingöl'den KKTC'ye kadar onlarca farklı il ve ülkeden gelen öğrenciler sosyal hizmeti tartışıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi Serdar Gözükara Salonu'nda başlayan ana program, farklı sivil toplum örgütlerinin interaktif sunumları ve atölye çalışmalarıyla devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SHUDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Mutlu, konu-atölye başlıkları, programın içeriği ve sunulacak bildirilerin öğrenciler tarafından belirlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz bu üretim yöntemini çok beğendik, önemsedik. Düşünce aşamasından program aşamasının tamamlanmasına kadar tüm süreçlerde bir sosyal hizmet uzmanına yakışan, organizasyon yeteneği ve organize olabilme, toplumsal kaynakları kullanma ve harekete geçirme, mesleki bilgi, beceri ve değerler doğrultusunda program içeriğini oluşturma özelliğini kullanarak, her aşamasında siz gençlerimizin emeklerinin olduğu bir çalışmadır. Zira tüm kararlar ve uygulamalar öğrenci arkadaşların inisiyatif ve çabaları ile oluştu. Biz SHUDER olarak yalnızca öneri-danışmanlık yaptık. Bizim meslek örgütümüz, mesleki ilke ve değerler doğrultusunda insan hak ve özgürlüklerini temel alan, hiçbir ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kabul etmeyen bir meslek kuruluşudur."

Mutlu, sosyal hizmetin herkese açık, etik ilke ve değerler doğrultusunda ve hak temelli yaklaşmasının önemini vurguladı.

Derneğin güç kazanmasında öğrencilerin katkı ve katılımlarının büyük bir önemi olduğunu belirten Mutlu, sosyal hizmet mesleğinin geleceğinin ve değerlerinin korunması açısından mesleki örgütlenmenin önemine işaret etti.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Acar da Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi gerçekleştiği için hem akademisyenlerin hem de SHUDER'in büyük heyecan içinde olduğunu anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Shuder 1. Sosyal Hizmet Öğrenci Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement