Siber Güvenlik Konferansı - Son Dakika
Yerel

Siber Güvenlik Konferansı

Siber Güvenlik Konferansı

Siber güvenlik yarışmasında, bilgisayar ve yazılım mühendislerini geçip finalde Dicle Üniversitesini temsil eden Fatih Mehmet Dişçioğlu, kongre merkezinde "Siber Güvenlik" konferansı verdi.

12.12.2014 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongre merkezinde gerçekleşen konferansta hackerlardan korunma yöntemleri, sosyal medya güvenliği, akıllı telefon güvenliği, telefon dolandırıcılığından korunma yöntemleri konusunda bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Dişçioğlu, hackerların bilgisayar sistemlerine giren, ağ güvenliğini kıran, ağ uygulamalarında güvenlik açıkları bulan kişilere dendiğini ve hackerlerinde çeşitleri olduğunu söyledi.

"Siyah şapka hackerlar, Web sitelerine zarar veren, kredi kartı gibi bilgileri çalan güvenlik ihlalleri yapan hackerlara verilen genel addır. Beyaz şapka hackerlar da siyah şapkaların tam tersi işler yapan hackerlardır. Sistemleri tarar, güvenlik açıklarını bulur ve ilgili kişilere raporlarlar. Pek çok Beyaz şapka bir şirket için çalışır. Gri şapkalı Hackerlar ise izinsiz girdikleri sisteme zarar vermezler, sisteme giriş yaptıktan sonra sistemdeki güvenlik açıklarını giderirler" diyen Dişçioğlu, her bilgisayarda mail adreslerine girilmemesi gerektiğini vurguladı. Hackerlerden korunmanın yollarından bahseden Dişçioğlu, mutlaka anti virüs kullanılması ve bilgi güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Siber Güvenlik Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement