Sıcak Hava Kurşunlu Şelalesi'ni de Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Sıcak Hava Kurşunlu Şelalesi'ni de Etkiledi

Sıcak Hava Kurşunlu Şelalesi\'ni de Etkiledi

Yılda yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kurşunlu Şelalesi'nin debisi, son yıllarda sıcak hava ve yetersiz yağış nedeniyle azaldı Şelaledeki su sorununu çözmek için hazırlanan gölet projesinin yatırım programına alındığı, gelecek yılın son aylarında hizmete girebileceği bildirildi.

11.07.2014 09:59

Yılda yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiği Kurşunlu Şelalesi'nin debisinde, yaz mevsiminde düşüş yaşanıyor.

Sıcak ve yağışsız hava, Aksu ilçesinde bölgenin cazibe merkezi olan Kurşunlu Şelalesi'ni de olumsuz etkiledi. Şelalenin debisi azalırken, görünüm kalitesinde de bozulma gözlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olan şelalede özellikle son yıllarda küresel ısınmanın etkisiyle su sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Bu durumun doğal dengeyi olumsuz etkilediğini dile getiren Yılmaztürk, sorunun yaşanmaması için DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ile ortak bir proje hazırlandığını anlattı.

Yılmaztürk, projeye göre şelaleye yakın gölette su tutulacağını, yaz döneminde su temininin buradan sağlanacağını kaydetti.

Gölette yaklaşık 560 metreküp hacimle depolama yapılacağını ifade eden Adnan Yılmaztürk, "Şelalede su sorunu özellikle temmuz ayında başlıyor ve 4 ay sürüyor. Gölet hizmete girdiği takdirde ihtiyaç olan su buradan sağlanacak. Böylece sorun aşılmış olacak" dedi.

Yılmaztürk, 10 milyon lira bedelindeki projenin yatırım programına alındığını, gelecek yılın son aylarında hizmete girebileceğini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcak Hava Kurşunlu Şelalesi'ni de Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement