Sıcaktan Bunalan Çocuklar Göl Sularında Serinliyor - Son Dakika
Güncel

Sıcaktan Bunalan Çocuklar Göl Sularında Serinliyor

Sıcaktan Bunalan Çocuklar Göl Sularında Serinliyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, sıcaktan bunalan çocuklar göl sularında serinliyor.

29.06.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, sıcaktan bunalan çocuklar göl sularında serinliyor.

Beyşehir ilçe merkezinde, okulların tatile girmesini fırsat bilen çocuklar, artan sıcaklıklar nedeniyle serinlemek amacıyla Beyşehir Gölü sularına giriyor.

Şehir merkezindeki sahilde halk plajı ya da yüzme havuzu olmadığı için serinlemek için çareler arayan çocuklar, Sahil Park'taki kıyı kesimde soluğu alıyor. Burada iç çamaşırlarıyla ya da şortlarıyla göl sularına giren çocuklar, saatlerce sudan çıkmıyor. Suda yüzerek arkadaşlarıyla şakalaşan çocuklardan bazıları, kıyıda bulunan yüzer dubadan da istifade ediyor. Üzerinde güneşlendikleri duba iskeleyi kıyıdaki derinliği yeterli bulmadığı için yüzdürerek sazlıklara doğru hareket ettiren çocuklar, açıklarda göl sularına atlayarak yüzmenin keyfine varıyor. Kıyıda bazı kadınlar da göl sularına ayaklarını sokarak serinlemeye çalışıyor.

Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, okulların kapanması ile birlikte çocukların sıcaktan bunaldıkları için göl kıyılarına akın ettiğini söyledi. Çocukların kıyılarda gün boyu sudan çıkmayarak serinlediklerini anlatan Tan, kent merkezindeki sahillerde bir halk plajının olmamasının eksikliğinden yakındı. Çocukların yüzdüğü alanın ve kıyıdaki bazı kesimlerde uzun yıllar önce halk plajları olduğunu ve burada hem çocukların, hem de yetişkinlerin yüzerek Beyşehir Gölü'nün tadını doyasıya çıkardığını anımsatan Tan, "Şimdi ise kıyılarda oluşan sazlıklar ve değişik nedenlerle halk plajları yok oldu. Oysa, 1970'li yıllarda burada pirinç tanesi ve toz şeker misali olan kumsallar vardı. Şimdi bundan eser kalmadı. Biz uzun yıllar önce olan bu halk plajlarının yeniden burada oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Beyşehir Gölü'nde Karaburun ve Üstünler plajları olduğunu ancak kent merkezinde böyle bir halk plajı olmamasının eksikliğinin hissedildiğini anlatan Tan, "İşte burada Karaburun ve Üstünler kıyısına gidemeyen çocuklar az bir alanda yüzmek zorunda kalıyor. Ancak buradaki sazlıklar ve kargılardan dolayı çocuklar zor yüzüyorlar" şeklinde konuştu. Tan, göl kıyısında yaptırılmakta olan yüzme havuzu nedeniyle de Beyşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Beyşehir'de bir yüzme havuzunun olmamasının uzun yıllardan beri eksikliğinin yaşandığını dile getiren Tan, göl kıyısında bir yüzme havuzu yapılmasının kendilerini ve vatandaşları çok memnun ettiğini belirterek, "Belediye başkanımıza bu açıdan çok teşekkür ediyorum. Güzel bir yüzme havuzu yapılıyor. Burada bir de halk plajı oluşturulursa daha da güzel olur. İleride bu yüzme havuzlarının sayısının daha da artmasını ümit ediyoruz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sıcaktan Bunalan Çocuklar Göl Sularında Serinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement