Şiddetli Rüzgar Yatılı Okulun Bacasını Yıktı - Son Dakika
Güncel

Şiddetli Rüzgar Yatılı Okulun Bacasını Yıktı

Şiddetli Rüzgar Yatılı Okulun Bacasını Yıktı

Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nin binasında son yaşanan şiddetli rüzgar ile birlikte baca duvarının yıkılması öğrencileri tedirgin ediyor.

03.04.2014 10:56  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yatılı pansiyon binasında son yaşanan şiddetli rüzgar ile birlikte baca duvarının yıkılması öğrencileri tedirgin ediyor. Sürekli depreme dayanaksız olarak gündeme gelen binada halen bir önlem alınmaması ise öğrencilerin tepkisine neden oluyor.

1971 yılında yapılan Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bulunan yatılı pansiyonun sürekli depreme dayanıksız olduğu söylemleri son yaşanan olayla birlikte iyice arttı. Geçtiğimiz günlerde bir çok çatının uçmasına neden olan şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda öğrencinin yatılı olarak kaldığı binanın yan kısmındaki baca kısmı yerle bir oldu. Olayın sabah 06.00 gibi olması olası bir faciayı da önlerken yatılı okulda kalan öğrenciler ise tedirginliklerini dile getirdiler. Yaklaşık 300 öğrencinin yatılı olarak kaldığı pansiyon bölümün böylesi bir rüzgara bile dayanamaması ise öğrencileri iyice endişelendirdi. Akçadağ Öğretmen Lisesinin çürük raporunun bulunması nedeniyle

Milli Eğitim Bakanlığı Akçadağ yolu üzerine yeni bir okul yaptı. Ancak yeni okulun da pansiyonu olmadığı için öğrenciler mecburen depreme dayanaksız eski okullarında eğitim görmeye devam ediyor. Bu durum başta öğrenciler olmak üzere öğrenci ailelerini de tedirgin ediyor. ŞANS ESERİ CAN KAYBI YAŞANMDI

Bu tedirginlik 2 gün önce yerini büyük bir korkuya bıraktı. Okulun pansiyon binasının bacası şiddetli rüzgarda yıkıldı. Bu olayın öğrencilerin okul bahçesinde olmadığı saatlerde meydana gelmesi üzücü bir olaya sebebiyet vermezken, şimdi öğrenci aileleri yetkililerden bir an önce bu duruma çözüm bulunmasını bekliyor.

BİNANIN HER YERİ ÇATLAK

Öğrenciler, bacanın yıkılmasının sabah saatlerinde olmasını bir şans olarak görürken, aksi takdirde öğlen saatlerinde yaşanması durumunda üzücü olayların yaşanabileceğine dikkat çektiler. Binanın çürük raporunun olmasına rağmen mecburen burada kaldıklarını belirten öğrenciler, Bir rüzgarda bile böyle yıkım oluyorsa, bir depremde neler olur hiç düşünemiyoruzö diyerek endişelerini dile getirdiler. Binanın her tarafının çatlak ve yıkık olduğunu belirten öğrenciler, buna rağmen binada yatmaya mecbur olduklarını ifade ederek canlarının tehlikede olduklarını söylediler.Bir öğrenci ise 4 yıl önce yatılı okula geldiğinde yeni bir okulun yapılacağının söylendiğini ancak aradan geçen 4 yıla rağmen halen bir gelişme yaşanmadığını söyledi. Geceleri yatarken çok tedirgin olduklarını belirten öğrenciler, kaloriferlerinde yanmadığı için çok üşüdüklerini dile getirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddetli Rüzgar Yatılı Okulun Bacasını Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement