Siirt Belediyesi'nden Ramazan Denetimi - Son Dakika
Yerel

Siirt Belediyesi'nden Ramazan Denetimi

Siirt Belediyesi\'nden Ramazan Denetimi

Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi şehir merkezinde bulunan fırın, pastane ve açıkta satılan gıda işletmelerini denetleyerek hijyenik olmayan işletmelere ceza kesti.

25.06.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi şehir merkezinde bulunan fırın, pastane ve açıkta satılan gıda işletmelerini denetleyerek hijyenik olmayan işletmelere ceza kesti.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ekibi, Ramazan öncesi gıda denetimlerinde ağırlıklı olarak, sağlığa uygunluk koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği konusunda incelemeler yapıyor. Eksik gramaj konusunda bir fırına 180 lira para cezası kesen zabıta ekipleri, girdikleri bir başka fırında da tırnakları uzun olan bir işçi için iş yeri sahibine 180 lira para cezası kesti. Denetimlerin Ramazan boyunca hergün yapılacağını belirten Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim Teknik İnceleme Uzmanı Ferit Reşit Yılmaz, halkın sağlığını hiçe sayan ve özellikle hijyen ve eksik gramaj konusunda kurallara riayet etmeyen işletmelere ceza kesildiğini söyledi. Yapılan denetimlerin hem insan sağlığı hem de vatandaşların maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürüldüğünü belirten Özdemir, daha önce defalarca uyardığım gıda imalatı yapan işletmeleri bir kez daha denetleyerek bu kez cezai işlem uyguladığına dikkat çekti. Yılmaz, "Halkın sağlığı bizim önceliğimizdir. Hele hele ramazan gibi mübarek bir ayda halkın sağlığını önemsemeyenleri affetmeyeceğiz. Biz daha önce denetim yaparak uyarıda bulunduk. Bugün ise cezai işlem uyguluyoruz. Yine işletmelerin kurallara uymadığını tespit edersek bu kez kapatma cezasına kadar gideceğiz. Çünkü halkımızın sağlığı bizim için önceliğimizdir. Ramazanın vazgeçilmezlerinden Ramazan pidesi ve ekmeğin gramaj tespiti, çalışanların kılık kıyafeti ve mekanın temizliği gibi konularda titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan beklentimiz şudur; gıda konusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşırlarsa şikayetlerini zabıtaya bildirmelerini bekliyoruz. Yapılacak şikayetler anında değerlendirilecektir" dedi.

Zabıta ekipleri ayrıca, fırın ve pastane imalatlarının ardından açıkta satılan gıdaları da denetleyerek bazı esnafa uyarıda bulundu - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Belediyesi'nden Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement