Siirt Belediyesi, Şebeke Suyu ve İshal Vakaları İle İlgili Konuştu - Son Dakika
Yerel

Siirt Belediyesi, Şebeke Suyu ve İshal Vakaları İle İlgili Konuştu

Siirt Belediyesi, Şebeke Suyu ve İshal Vakaları İle İlgili Konuştu

SİSKİ, son günlerde kentteki ishal vakalarının içme suyu şebeke hattından kaynaklanmadığını, şebeke suyunun temiz olduğunu ve halkın rahatlıkla içebileceğini belirtti.

23.08.2014 12:24  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SİSKİ), son günlerde kentteki ishal vakalarının içme suyu şebeke hattından kaynaklandığı yönünde basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

SİSKİ'den yapılan açıklamada, Siirt şehir içme suyu şebeke hattının temiz olduğu ve halkın şebeke suyunu rahatlıkla içebileceği belirtildi. Açıklamada, "Son günlerde kentteki ishal vakalarının içme suyu depolarından ve şebeke suyun kaynaklanmıyor. Arıtma tesisine gelen su 7 ayrı işlemden geçirilerek halkın hizmetine sunulmaktadır. Tesis çıkış suyunda yapılan analiz sonucunda İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'te verilen standartları sağlamaktadır. Pek çok damacana ve pet şişe suyundan daha kaliteli olan şehir şebeke suyumuzu halkımız gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Ancak tesisten çıkan su şebekeye verildiği anda apartmanların depolarına girmektedir. Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla su kaynaklarında mikroorganizmaların faaliyetleri artmaktadır. Bundan dolayı kapalı alanlarda depolanan sular kontrol edilmedikçe tehlike saçmaktadır. Depoların her 6 ayda bir temizliğinin yapılması gerekmektedir. Şehir sularımız temiz ve sağlıklı koşullarda depolanmaz ise suyun kalitesi olumsuz yönde değişmekte ve zararlı mikroorganizmalar için ortam oluşturmaktadır. Gerekli dezenfeksiyonu yapılmayan depolarda oluşan mikroorganizmalar suyun kalitesini değiştirerek, birçok hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bunların başında dizanteri gelmektedir. Bu aylarda halkın bilinçli bir şekilde depolarını kontrol ettirmesi ve depolarını dezenfekte ettirerek temizletmesi gerekmektedir" denildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Belediyesi, Şebeke Suyu ve İshal Vakaları İle İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement