Siirt'te Anız Yangınları - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Anız Yangınları

Siirt Belediyesi, son günlerde yaşanan anız yangınlarının doğaya ve canlılara zarar vermesi sebebiyle vatandaşlardan duyarlı olması istendi.

24.06.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi, son günlerde yaşanan anız yangınlarının doğaya ve canlılara zarar vermesi sebebiyle vatandaşlardan duyarlı olması istendi.

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tarlada bulunan ekinlerin hasattı ardından, tarlalarda bulunan anızların tarlaları temizlenmesi adına anızların yakıldığı ve bu durumun birçok tahribata yol açtığı belirtildi.

Toprağın ve doğal yetişen bitkilerin verimliliğinde rol oynayan birçok canlı ve endemik yapının, anız yakma nedeniyle yok olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece daha kolay çift sürmek için yakılan anız nedeniyle doğa zarar görmektedir. Anız artıkları toprağı soluksuz bırakmakta ve rüzgarla dağıtılmasından dolayı kirliliğe yol açmaktadır. Anız yakma beraberinde birçok riski de içermektedir. Yangın bu risklerin başında gelmektedir. Çevresel felaketler ve yangınlar olmaması için anız yakılmalarına karşı yurttaşlarımızı duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

Bu arada, itfaiye müdürlüğü son bir ayda kentte yaşanan 80 ayrı yangına zamanında müdahale ettiği, vatandaşların talepleri üzerine 24 vatandaşa merdiven hizmetti ve 18 mekanda su tahliyesi hizmetlerinin verildiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Anız Yangınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement