Siirt'te Küçük Esnaf Sıkıntı İçinde - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Küçük Esnaf Sıkıntı İçinde

Siirt\'te Küçük Esnaf Sıkıntı İçinde

Üç aylık yaz dönemi boyunca işlerdeki durgunluk nedeniyle sıkıntı yaşan Siirt esnafı, kira ve taksit ödemelerinin derdine düştü.

24.09.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç aylık yaz dönemi boyunca işlerdeki durgunluk nedeniyle sıkıntı yaşan Siirt esnafı, kira ve taksit ödemelerinin derdine düştü.

Siirt'te orta gelirli ailelerin uğrak yeri olan Helvacılar ve Peynirciler Çarşılarında giyim ve gıda üzerine çalışan esnaflar, terör olayları yüzünden son birkaç yıldır ekonomik sıkıntılarla yüz yüze olduklarını aktardı. Çoğu günler siftah bile yapamadıklarını aktaran giyim sektörü esnaflarından Ahmet Şen, "Üç aylık yaz dönemi boyunca hiç iş yapamadık. Tüm umutlarımız Kurban bayramı ve akabinde okulların açılmasına bıraktık. Kurban bayramı da geldi-geçti, okullar da açıldı ancak işlerde şuana kadar bir kıpırdama yaşanmadı. Artık orta gelirli halkta AVM'lerde alışveriş yapmaya başladı. Böyle giderse biz küçük ölçekli orta gelirli ailelere hitap eden esnaflar bir bir kapatacak. Borç defterinde 3 ay hatta 6 ay giyim borcu olan vatandaş var, idare etmemize rağmen işler dönmüyor. Yetkililerden küçük ölçekli esnafı içine alacak şekilde piyasayı rahatlatacak ekonomik paketler bekliyoruz" dedi.

Gıda esnafı Abdulkerim Tetik ise, yüzde 80 olayında işlerin düştüğünü belirterek, bölgede esnafının tamamında işlerde bir durgunluk yaşandığını, bölgede yatırımın olmaması tüm kesimlere olumsuz yansıdığını aktardı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Küçük Esnaf Sıkıntı İçinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement